Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Δρακόντεια μέτρα στα Δικαστήρια! Μεταφέρθηκαν κατηγορούμενοι για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών – ΦΩΤΟ

Published

on

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της Πάτρας καθώς μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου, δύο εκ των 7 συλληφθέντων που κατηγορούνται για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Τα δύο άτομα θα έδιναν συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή.
Είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο με όπλα, εκρηκτικά, περίπου 18 κιλά κάνναβης και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης. Τότε είχε ταυτοποιηθεί και η συμμετοχή τους σε 7 ληστείες που σημειώθηκαν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Οι συλλήψεις 6 ανδρών και μιας γυναίκας  που είχαν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών είχαν γίνει διάφορες περιοχές.
Δύο άτομα που φέρεται πως είχαν αρχηγικό ρόλο είχαν συλληφθεί  ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα, αποτρέποντας το ενδεχόμενο πιθανής επικοινωνίας με τους συνεργούς τους. Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες ήταν και ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών αποφυλακίστηκε. Μεταξύ αυτών ήσαν φοιτητές, αλλά και «αιώνιοι» φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσπρωτία, ενώ η 35χρονη είναι σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων. Ολοι έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές για διάφορα αδικήματα κατά το παρελθόν.
Σε κατ’ οίκον έρευνες είχαν βρθεί περούκες και τα δυο πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις ληστείες μεταξύ των οποίων στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Βραχνέικα, σε τράπεζες στην Ακρωτηρίου και Ηρ. Πολυτεχνείου και σε σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Αγυιάς. Μέσω ασυρμάτων που κατείχαν και είχαν συντονίσει στη συχνότητα της ΕΛΑΣ, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αστυνομικών. Επιπλέον, είχαν εντοπιστεί πυροκροτητές αλλά και ποσότητα εκρηκτικής ύλης C4.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement