Connect with us

Διεθνή

ΗΠΑ: Άφαντος παραμένει ο 40χρονος δράστης 24 ώρες μετά το μακελειό στο Μέιν – Έρευνες του FBI και στο σπίτι του

Published

on

Άφαντος παραμένει σχεδόν 24ώρες μετά το μακελειό στο Μέιν των ΉΠΑ ο Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος χθες εισέβαλε με ένα τουφέκι τύπου AR-15 σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες και σκότωσε 18 ανθρώπους, τραυματίζοντας παράλληλα ακόμα 13.

Το μεγάλο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 40χρονου έφεδρου του αμερικανικού στρατού και εκπαιδευτής όπλων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ έχει ζητηθεί τόσο από τους κατοίκους του Λιούιστον, όσο και από άλλες τρεις γειτονικές πόλεις (Λισαβόνα, Μπόουντοϊν και Όμπερν) να μείνουν στα σπίτια τους και από τις τοπικές επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές.

Σύμφωνα με τις αρχές, ομάδες SWAT του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) διεξήγαγαν έρευνα στην τελευταία γνωστή διεύθυνση του υπόπτου στο Μπόουντοϊν του Μέιν. Μόλις οι ομάδες του FBI SWAT «καθάρισαν» το σπίτι, οι ερευνητές εκτέλεσαν το ένταλμα έρευνας, αναζητώντας αντικείμενα όπως υπολογιστές, σημειώσεις, όπλα και οποιαδήποτε στοιχεία που μπορεί να υποδεικνύουν σχέδιο για την επίθεση του Καρντ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα η SWAT άργησε να εισβάλλει στο σπίτι του, καθώς υπήρχε η εκτίμηση ότι ο δράστης μπορεί να βρίσκόταν μέσα σε αυτό.

 

Η αστυνομία πραγματοποίησε παρόμοια έρευνα και σε άλλη τοποθεσία, καθώς και στο αυτοκίνητο του 40χρονου δράστη την Πέμπτη, όπου εντοπίστηκε ένα όπλο το οποίο εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Το λευκό όχημα, που βρέθηκε στη Λισαβόνα, 11 χιλιόμετρα από το Λιούιστον, πιστεύεται πως το χρησιμοποίησε ο δράστης.

Στο μεταξύ ένας εκ των 13 τραυματιών που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο πήρε εξιτήριο. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες στους πυροβολισμούς διακομίστηκαν στο Central Maine Medical Center.

Ο 40 χρονος δράστης αντιμετωπίζει ένταλμα σύλληψης για οκτώ κατηγορίες φόνων και θα πρέπει να θεωρείται ένοπλος και επικίνδυνος, δήλωσε η αστυνομία. Ο Καρντ είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων που εκπαιδεύτηκε από τον αμερικανικό στρατό σε εγκαταστάσεις στην πόλη Σάκο του Μέιν, σύμφωνα με το δελτίο της πολιτειακής αστυνομίας.

Το δελτίο ανέφερε επίσης ότι είχε περάσει χρόνο σε κέντρο ψυχικής υγείας το καλοκαίρι του 2023 και είχε απειλήσει να διαπράξει πυροβολισμούς στη βάση.

Πολλές σχολικές περιφέρειες και κολέγια στο νότιο Μέιν ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον ύποπτο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement