Connect with us

Τοπική αγορά

Στην Βαρκελώνη «έκλεισε» το έργο INTECMED

Published

on

Στην Περιφέρεια Καταλονίας και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη, συναντήθηκαν οι εταίροι του Ευρωπαϊκού έργου INTECMED από 17 έως 19 Οκτωβρίου 2023, για τις τελικές δράσεις του έργου.

Στις 17.10.2023 πραγματοποιήθηκε το Τελικό Συνέδριο του έργου με τίτλο «Startups 4 Impact, Igniting Change», στο πλαίσιο του οποίου παραχωρήθηκε (υβριδική) Διεθνής Συνέντευξη Τύπου. Ακολούθησαν τρία πάνελ συζητήσεων, όπου οι ομιλητές παρουσίασαν τα εργαλεία για τη μεταφορά τεχνολογίας στην Μεσόγειο ενώ οι εκπρόσωποι των ερευνητικών φορέων του έργου παρουσίασαν την προοπτική της μεταφοράς καινοτομίας σε Μεσογειακό επίπεδο, για την ερευνητική κοινότητα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε «Pitch Event» όπου 10 Startups που έλαβαν Επιχειρηματικά βραβεία με τη μορφή επιχορήγησης και συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Επώασης Επιχειρηματικών ιδεών του INTECMED, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και το πώς ωφελήθηκαν από τη συμμετοχή τους ενώ δέχθηκαν και ερωτήσεις από παριστάμενους δημοσιογράφους.
Παράλληλα 18 και 19 του μηνός πραγματοποιήθηκε η Τελική Συνάντηση Εργασίας μεταξύ των εταίρων έργου προκειμένου να συζητηθούν τυχόν εκκρεμότητες αλλά και η διαδικασία για το «κλείσιμο» του έργου από τους εταίρους.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκπροσωπήθηκε από τον Γεν. Γραμματέα Θεόδωρο Τσούμπελη και από τα μέλη της Ομάδας έργου Γιωτόπουλο Κώστα (Project Coordinator), Σίδερη Στάθη (Assistant Project Manager) και Κατσαντά Δανάη (Communication Manager).

Ροή ειδήσεων

Advertisement