Connect with us

Τοπική αγορά

“Οργανισμός Νέα Γεωργία-Νέα Γενιά”-Από τη θέση του… οδηγού στον Αγροδιατροφικό κλάδο

Published

on

Στην Πάτρα, το τριήμερο από 20 έως και τις 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο βιωματικό τριήμερο του «Agrifood Leadership», ενός εξειδικευμένου προγράμματος ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο οργανισμός «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εκπαίδευσης στο πλαίσιο του Agrifood Leadership στην Πάτρα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις προσωπικές ηγετικές τους δεξιότητες, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή ενηλίκων Γιάννη Μαυροκορίδη. Παρακολούθησαν, επίσης, την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Φωτεινής Γιαννακοπούλου, Γενικής Διευθύντριας του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων, με τίτλο: «Η εργασία στον αγροδιατροφικό τομέα», όπως και του Κωνσταντίνου Ωραιόπουλου, γεν. διευθυντής Ελλάδας, Βαλκανίων και Ν/Α Ευρώπης της COMPO EXPERT, με τίτλο: «Cultural Diversity in Business». Την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της COMPO EXPERT, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και εφοδιαστικής αλυσίδας των λιπασμάτων.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και, παράλληλα, να δουν και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, στη μεταποίηση, στο μάρκετινγκ και στην εφοδιαστική αλυσίδα.
«Το Agrifood Leadership υπηρετεί το σκοπό της δημιουργίας μιας νέας γενιάς ηγετών, γυναικών και ανδρών, σε όλη την αλυσίδα της Αγροδιατροφής. Πιστεύουμε σε κάθε έναν από σας ξεχωριστά αλλά και στη δύναμη και δυναμική της ομάδας. Θα δημιουργήσετε τη βάση μιας κοινότητας ανθρώπων και επαγγελματιών, οι οποίοι θα φέρουν την επόμενη μέρα στον κλάδο» τονίζει η Έφη Λαζαρίδου, CEO του οργανισμού «Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά», καλωσορίζοντας, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα τους συμμετέχοντες.
Ο Πάνος Χαμακιώτης, διευθ. σύμβουλος της COMPO EXPERT Ελλάδας-Ισπανίας τόνισε: «Ήταν τιμή και χαρά να καλωσορίσουμε το Agrifood Leadership στις εγκαταστάσεις μας αλλά και να συμμετάσχουμε ενεργά στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, από τη «θέση του οδηγού». Είναι καθήκον μας να επιδιώκουμε την εξέλιξη, την αριστεία, τη συνεχή εκπαίδευση, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα».
Το πρόγραμμα Agrifood είναι το πρώτο εξειδικευμένο Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.ά.
Υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement