Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στυλοβάτης του τοπικού εμπορίου-Αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία, Διονύση Λοτσάρη

Published

on

Ο εμπορικός κόσμος πληροφορήθηκε με θλίψη το θάνατο του Διονύση Λοτσάρη. Ο εκλιπών, από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, είχε σημαντική συνεισφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια, από τα κορυφαία αξιώματα.

Ο Διονύσης Λοτσάρης είχε ιδρύσει τον Σύλλογο Εμπόρων Αυτοκινήτων και Ανταλλακτικών Νομού Αχαΐας και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια του και τη συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.
Ακόμη ήταν ο πρωτεργάτης της δημιουργίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι ενιαία η έκφραση του εμπορικού κλάδου. Στην ΟΕΣΠ, διατέλεσε και πρόεδρος του Δ.Σ., ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) την οποία υπηρέτησε από την θέση του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου.
Σε επιχειρηματικό επίπεδο ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ίδρυσε την εταιρεία βιομηχανικών ειδών «Αφοί Κ. Λοτσάρη Ο.Ε.» μαζί με τα αδέλφια του Ζαφείρη και Ανδρέα κι αργότερα την εταιρεία «Λοτσάρης Α.Ε. την οποία συνεχίζουν σήμερα τα παιδιά του και τα ανίψια του.
Με τη σύζυγο του Ελένη απέκτησε δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Ανδρέα και ευτύχησε να χαρεί δύο εγγόνια, τον Διονύσιο και τον Διονύσιο-Νικόλαο.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Για το θάνατο του, εκδόθηκαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις, από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων και τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας.
Η ΔΕΕΠ Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ
Τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και ιστορικού στελέχους της παράταξης Διονυσίου Λοτσάρη εξέφρασε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.
Σε μήνυμά της υπογραμμίζει: «Με βαθύτατη θλίψη η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Διονύσιο Λοτσάρη. Υπήρξε την μεταπολίτευση από τα ιδρυτικά στελέχη της οργάνωσης στην Αχαΐα και επί δεκαετίες Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Αφιέρωσε τη ζωή του στο συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετώντας τους εμπόρους τόσο από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας όσο και από άλλες θέσεις ευθύνης ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου.
Σεμνός, με ιδιαίτερο ήθος, αφοσιωμένος, στυλοβάτης στις νίκες και στις ήττες του κόμματος, ανιδιοτελής και εργατικός αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ψυχής του κόμματος στην Αχαΐα. Το αποτύπωμά του είναι ανεξίτηλο. Όπως και η σκέψη του. Κοιτούσε πάντα το μέλλον με γνώμονα τα μεγάλα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού».
Ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης, τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., οι Τομεάρχες και οι Εθελοντές απευθύνουν στη σύζυγό του Ελένη καθώς και στα παιδιά του Κωνσταντίνο και Ανδρέα τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ Κ. ΣΒΟΛΗ
Ο επικεφαλής Κώστας Σβόλης και όλα τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» εξέφρασαν επίσης τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του Διονυσίου Λοτσάρη, επιφανούς συμπολίτη μας και επί σειρά ετών προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Λάππα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement