Connect with us

Events

Πάτρα: Εκδήλωση παρουσίασης πλατφόρμας για άτομα με αναπηρία

Published

on

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

• Είσαι άτομο με αναπηρία;

• Έχεις στο οικογενειακό η φιλικό περιβάλλον άτομα με αναπηρία;

• Μοιράζεσαι μαζί μας το ίδιο άγχος τι θα γίνει σε περίπτωση κάποιου έκτακτου γεγονότος;

• Πώς θα προστατευτείς;

• Πώς θα προστατέψεις τον/την αγαπημένο/η σου;

 

Στην προσπάθεια να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα που απασχόλησαν κι εμάς και που έγιναν ακόμα πιο έντονα την τελευταία περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή βάζει σιγά-σιγά τη σφραγίδα της στις ζωές μας, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, δημιούργησε την πλατφόρμα safeΑΜΕΑ.

Είναι μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που ξεκίνησε από το γραφείο sence city και την Αντιδημαρχία Διοίκησης οικονομικών διαχείρισης προσόδων τοπικής οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας με αντιδήμαρχο τον κ. Πλέσσα αλλά ανέλαβε να την υλοποιήσει ο “Κοινωνικός Οργανισμός” και το “Γραφείο ΑΜΕΑ” του δήμου.

Η Πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να χαρτογραφηθούν τα άτομα με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής που χρειάζονται ειδική διαχείριση σε περίπτωση κρίσης για την ασφαλή απομάκρυνσή τους από την κατοικία τους.

Σε περίπτωση συμβάντος στην περιοχή θα γνωρίζει η Πολιτική Προστασία του Δήμου, μετά την καταγραφή που θα έχει κάνει το γραφείο ΑΜΕΑ, την ύπαρξη ατόμου που χρειάζεται ιδιαίτερη συνδρομή ώστε να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Ο χάρτης θα ανοίγει μόνο σε περίπτωση περιστατικού. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούν να υπάρχουν τα στοιχεία του ατόμου με αναπηρία.

 

[▪]  Πώς γίνεται η καταγραφή;

[▪]  Μπορεί να γίνει αυτοεγγραφή;

[▪]  Πρέπει να γίνει μέσω συλλόγου;

[▪]  Μπορεί να με γράψει κάποιος άλλος;

 

            Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα που μας έχουν απασχολήσει θα λυθούν τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη 7:00 το απόγευμα  σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών της πολιτικής προστασίας του Δήμου και του Κοινωνικού Οργανισμού.

 

Σας προσκαλούμε να μοιραστούμε σκέψεις απορίες και αίσθημα ασφάλειας.

 

«Γιατί για εμάς η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

 

Με εκτίμηση

Ιουλία Συροκώστα Σταθοπούλου

Υπεύθυνη του Γραφείου ΑΜΕΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement