Connect with us

Ελλάδα

Νέο Ηράκλειο: Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών ο τραυματισμός της 16χρονης

Published

on

Προκαταρκτική εξέταση και μάλιστα με την ιδιότητα του κατ’επείγοντος διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφορικά με το βαρύ τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα αναζητήσει το κατά πόσο έχουν τελεστεί τα αδικήματα κακουργηματικής φύσεως της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να ληφθεί κατάθεση της 16χρονης κοπέλας από το τμήμα ανθρωποκτονιών, που έχει αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής, ενώ αναμένεται να λάβει καταθέσεις και από οικεία της πρόσωπα.

Παράλληλα, ζητείται να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου και να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι για τον τραυματισμό της 16χρονης, η πλευρά των συμμετεχόντων στην αντιφασιστική εκδήλωση φαίνεται να επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία, υποδεικνύοντας ομάδα της ΟΠΚΕ που δρούσε στην περιοχή.
Από την πλευρά της ΕΛΑΣ έχει εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η ομάδα ΟΠΚΕ δέχθηκε σφοδρή «απρόκλητη επίθεση» από ομάδα 50 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα. Η Αστυνομία αναφέρει πως τα άτομα αυτά «αμέσως διασπάστηκαν, χωρίς οι αστυνομικοί να προβούν σε χρήση του εξοπλισμού τους». Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «κατά την αποχώρηση των προναφερθέντων ατόμων, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα, γάντια, χειρουργική μάσκα και κουκούλα, να βρίσκεται στο έδαφος, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν τραυματισμένη στο κεφάλι».

Ροή ειδήσεων

Advertisement