Connect with us

Ελλάδα

Ένδυση – Υπόδηση-Η καλοκαιρία έφερε μείωση στις πωλήσεις

Published

on

Κάμψη στα έσοδα με σταθερές πωλήσεις που δεν καλύπτουν όμως τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων, σημειώνει κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης.

Η κάμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν την κατανάλωση προϊόντων της χειμερινής σεζόν, κάτι που παρατηρήθηκε έντονα και κατά την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αναγκαστούν τελικά να ‘ξεστοκάρουν’ τη χειμερινή τους συλλογή στις εκπτώσεις, γεγονός το οποίο περιόρισε τον τζίρο και τα περιθώρια κερδοφορίας τους.

Σύμφωνα με στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, η περίοδος που ακολούθησε μετά το πέρας των θερινών εκπτώσεων, χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη. Το λιανεμπόριο ενδυμάτων έχει πληγεί από τον καλό καιρό, ενώ υφίσταται την ίδια στιγμή περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος και ανασφάλεια λόγω των τρεχουσών οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων (πόλεμος).

Οι ανατιμήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί φέτος στην αγορά της Πάτρας, όπως υποστηρίζεται, είναι ελάχιστες και δεν είναι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται μείωση της κατανάλωσης. Συνέπεια αυτών, τα λειτουργικά έξοδα των να αυξάνονται ενώ οι τζίροι παραμένουν σταθεροί με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν αυξημένα ενοίκια, μισθοδοσία και λογαριασμούς ενέργειας.

Σύμφωνα με στελέχη πολυεθνικών, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος δεν ήταν τόσο θετικός καθώς στα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων είναι διαθέσιμη από καιρό η χειμερινή συλλογή αλλά ο καιρός είναι καλοκαιρινός και το καταναλωτικό κοινό δεν έχει νοιώσει ακόμα την ανάγκη να πραγματοποιήσει τις χειμερινές του αγορές προϊόντων ένδυσης και υπόδησης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement