Connect with us

Ελλάδα

Στις μεταρρυθμίσεις στοχεύει η κυβέρνηση – Πρόωρη η συζήτηση για ευρωεκλογές λέει ο πρωθυπουργός

Published

on

Έμφαση στις μεταρρυθμίσεις δίνει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, καθώς έχει ήδη διανύσει τις 120 πρώτες ημέρες της θητείας της, οι οποίες αναλώθηκαν στη διαχείριση των κρίσεων το καλοκαίρι και τις φυσικές καταστροφές αλλά και στην πολιτική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνιζε στο newsbeast.gr ότι «είμαστε διατεθειμένοι να «σπάσουμε» αυγά, θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα, προκειμένου παθογένειες χρόνων να καταπολεμηθούν» εξηγώντας ότι θα επιχειρηθούν τομές στο κράτος με κεντρικό γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ακόμα και σε πεδία που μπορεί να προκληθούν αντιδράσεις. Κρας τεστ αναμένεται να αποτελέσουν το νέο μοντέλο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η «μάχη» κατά της αισχροκέρδειας. Ενδεικτικές κινήσεις των προθέσεων της κυβέρνησης είναι τα μεγάλα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολυεθνικές που δεν τις «άγγιζε» ποτέ κανείς, οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλίες και δάση με ανεκτέλεστες αποφάσεις ετών, η αλλαγή στον τρόπο επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο αλλά και η μεταρρύθμιση στην Υγεία.

«Πονοκέφαλος» η ακρίβεια

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς μελετούνται αναλυτικά τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού τα οποία έχουν θετικό πρόσημο και μένει να διαφανεί μέσα στο επόμενο διάστημα εάν θα αποφασιστεί να δοθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή στους πιο ευάλωτους, μια νέα «επιταγή ακρίβειας» για την αντιμετώπιση του κύματος της αύξησης των τιμών στο ράφι. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ναι μεν θεωρούν σημαντικά τα οριζόντια μέτρα κάποια εκ των οποίων θα τεθούν σε ισχύ από την 01/01/2024 όπως οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά παράλληλα γνωρίζουν ότι πρέπει να στηριχθούν ενόψει Χριστουγέννων όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πρόωρη η συζήτηση για τις ευρωεκλογές

Με την κυβέρνηση να κινείται σε πολλά μέτωπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στους στενούς του συνεργάτες ότι στην παρούσα φάση οποιαδήποτε κουβέντα για τις ευρωεκλογές είναι άκαιρη. Μάλιστα ο ίδιος είχε αναγνωρίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχείς εκλογές – εθνικές, περιφερειακές- και συνεπώς οι προτεραιότητες πρέπει να είναι διαφορετικές. Και μπορεί οι συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει τόσο σε επίπεδο προσώπων – υποψηφίων, όσο και για το επικείμενο «σπάσιμο» των περιφερειών, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλή πηγή πληροφόρησης ούτε καν έχει συζητηθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ στην επόμενη αυτή εκλογική αναμέτρηση, καθώς κρίνεται πρόωρη τόσο σε επίπεδο συσχετισμών, όσο όμως και πολιτικής ουσίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement