Connect with us

Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ βρήκε αποκούμπι στο ΚΚΕ για την εξεταστική των Τεμπών

Published

on

Βολές κατά του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας με αφορμή την εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το αίτημα του ΚΚΕ, που αποδέχθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, «η Νέα Δημοκρατία βρήκε αποκούμπι στο ΚΚΕ. Προσπαθούν να διαχύσουν τις ευθύνες, να φτάσουμε στο 1997, ενώ σήμερα υπάρχει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Έχουμε μια σύμβαση η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2016 και έκτοτε πήρε συνεχείς παρατάσεις. Τη διαχειρίστηκαν συγκεκριμένες κυβερνήσεις και συγκεκριμένοι υπουργοί».

«Το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα βρίσκεται από το καλοκαίρι στη Βουλή»

Η ΝΔ βρήκε αποκούμπι στο ΚΚΕ για την εξεταστική των Τεμπών, λέει το ΠΑΣΟΚ

«Κανείς δεν είχε τη βούληση να πει τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα»
Σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε ότι «όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουμε να επιδείξουμε σεβασμό και ειλικρίνεια στους συγγενείς των θυμάτων. Από την πλευρά μας, ερχόμαστε να καταθέσουμε πρόταση για προανακριτική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και μετά η δικαιοσύνη θα αποφασίσει την τύχη των τυχόν υπαίτιων. Το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα βρίσκεται από το καλοκαίρι στη Βουλή. Κανείς δεν είχε τη βούληση να πει τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, καθώς οι ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές σημειώνουν τι έγινε ακριβώς και γιατί δεν ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο».

Τέλος, σχολιάζοντας την ακρίβεια στην ενέργεια και τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, ο Θανάσης Γλαβίνας ανέφερε πως «τα χρήματα των επιδοτήσεων οδήγησαν στην αισχροκέρδεια και τώρα η ΔΕΗ πανηγυρίζει για την επιθετική πολιτική της με τα λεφτά των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς εις βάρος των πολιτών».

Ροή ειδήσεων

Advertisement