Connect with us

Ελλάδα

Ανδρουλάκης από Μάλαγα: Επαναφέρω την πρόταση για ταμείο οικονομικής ευρωπαϊκής κυριαρχίας

Published

on

«Το ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Οι επτά «πληγές» του ελληνικού τουρισμού – Τα Airbnb και το πράσινο τέλος
Την πρόταση του για ένα ταμείο οικονομικής ευρωπαϊκής κυριαρχίας, που, όπως υποστηρίζει, «θα στηρίξει την παραγωγική βάση των αδύναμων οικονομιών», επαναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με δήλωση που πραγματοποίησε από τη Μάλαγα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε «το συνέδριο Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη οικονομική και γεωπολιτική περίοδο για την Ευρώπη», προσθέτοντας πως «οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας, με την κρίση χρέους και τις πολιτικές λιτότητας, σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αύξησης του κόστους διαβίωσης. Τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και κόστους στέγασης».

«Το ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αυτό συμβαίνει λόγω «του πληθωρισμού της απληστίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων». Όπως τονίζει «για αυτό έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης».

«Ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «οι εθνικές πολιτικές λόγω των διαφορετικών δυνατοτήτων που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί να δίνουν ώθηση στη σύγκλιση, δημιουργούν απόκλιση των οικονομιών και των κοινωνιών».

Για αυτό, όπως τονίζει, «προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους».

Έτσι, θα επαναφέρει στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών την πρότασή του για ένα ταμείο οικονομικής ευρωπαϊκής κυριαρχίας. «Το ταμείο αυτό θα μπορεί να στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες ώστε να δημιουργήσουν ανταγωνιστική και εξωστρεφή παραγωγική βάση με πολλές καλές θέσεις εργασίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «αυτές είναι οι πολιτικές, που δυναμώνουν την Ένωση. Αυτές είναι οι πολιτικές, που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αυτές έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε».

Ροή ειδήσεων

Advertisement