Connect with us

Μαγειρική

Λαζάνια ρολάκια γεμιστά με ανθότυρο, σπανάκι και ζαμπόν     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 μεγάλα φύλλα λαζάνια φρέσκα ή του εμπορίου

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τη σάλτσα τομάτας

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

200 ml κόκκινο ξηρό κρασί

800 γρ. τοματάκια κονκασέ ή τομάτες στη εποχή τους

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη γέμιση

30 γρ. βούτυρο

300 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

500 γρ. ανθότυρο

200 γρ. χοιρινό ζαμπόν, σε λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα βγάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σε μπολ ανακατεύετε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια με τα υπόλοιπα υλικά και λίγο αλατοπίπερο. Διατηρείτε στο ψυγείο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις τομάτες και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10΄. Στο τέλος, προσθέτετε τον βασιλικό και αποσύρετε. Παίρνετε τα φρέσκα φύλλα από τα λαζάνια και τα κόβετε στα 4 κατά μήκος. Ρίχνετε 2 κουτ. σούπας γέμιση και την απλώνετε κατά μήκος του κάθε φύλλου. Κλείνετε τα φύλλα σε ρολάκια και τα τοποθετείτε όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄. Σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντας με επιπλέον παρμεζάνα αν θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement