Connect with us

Μαγειρική

   Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα  

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. σπανάκι

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες

2 μεγάλα πράσα, πλυμένα και ψιλοκομμένα σε ροδέλες

300 γρ. κρέμα γάλακτος

250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους 2 εκ.

300 γρ. φύλλα λαζάνια φρέσκα ή εμπορίου

3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το περιχύνετε με βραστό νερό. Αφήνετε να στραγγίσει και να κρυώσει καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο, τα πράσα και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε ήπια φωτιά για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Κρατάτε 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και μια χούφτα μοτσαρέλα. Ανακατεύετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τα πράσα. Πιέζετε το σπανάκι για να βγάλει το περιττό νερό, ψιλοκόβετε και ανακατεύετε στο μείγμα του πράσου. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε. Χωρίζετε το ζαμπόν και την υπόλοιπη μοτσαρέλα σε 3 μέρη. Βάζετε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε ένα ταψί 20×30 εκ. Στρώνετε τα φύλλα λαζάνια, 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας, 1/3 ζαμπόν και 1/3 μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνετε με μια άλλη στρώση ζυμαρικών, το 1/3 της σάλτσας, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Προσθέτετε άλλη μια στρώση ζυμαρικών, σάλτσας, ζαμπόν και μοτσαρέλα και τελειώνετε με μια στρώση ζυμαρικών. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα από πάνω. Ψήνετε για 30 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement