Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε… αναμονή ο Οδοντωτός-Στο Υπουργείο Υποδομών ο Δήμαρχος Καλαβρύτων για την αποκατάσταση της γραμμής

Published

on

Στο Υπουργείο Υποδομών βρέθηκε για άλλη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, όπου είχε πολύωρη συνάντηση με την Υφυπουργό υποδομών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, παρουσία του Διευθύνοντος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Τερεζάκη και της ΓΑΙΑΟΣΕ κας Ιωάννας Δούνια.

Στην κορυφή της ατζέντας στην συνάντηση, η αποκατάσταση της γραμμής του

Οδοντωτού.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέπτυξε την αναγκαιότητα των άμεσων μέτρων για την λειτουργία της εμβληματικής και ιστορικής γραμμής του Οδοντωτού, αλλά και των έργων υποδομών που απαιτούνται για την προστασία του.

Η κ. Αλεξοπούλου έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία σε σχέση με τη συσσώρευση προβλημάτων από κατολισθήσεις -για τα οποία ευθύνεται η φωτιά της 23/7/2023 στο Διακοπτό- καθώς από την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει σχετική σύσκεψη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη.

Άμεσα θα υπάρξει συνδρομή προς το δήμο Καλαβρύτων προκειμένου να προβαίνει

σε συνεχή καθαρισμό και αποκατάσταση της γραμμής, στη βάση των αρμοδιοτήτων

της Πολιτικής Προστασίας. Το έργο αυτό δρομολογείται με ενίσχυση των συνεργείων

το δήμου Καλαβρύτων και των τεχνικών του ΟΣΕ που εργάζονται ήδη στην περιοχή.

Η κ. Αλεξοπούλου δεσμεύθηκε χθες ότι θα συνδράμει στην αποτελεσματική χάραξη

πολιτικής για την μόνιμη προστασία στο φαράγγι από φυσικά φαινόμενα και την

αρωγή στους εμπλεκομένους φορείς.

Παράλληλα ζητήθηκε και συμφωνήθηκε η αξιοποίηση από πλευράς Δήμου Καλαβρύτων των σταθμών Καλαβρύτων, Κερπινής και Ζαχλωρούς.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική πρόοδο των θεμάτων που είναι σε εξέλιξη και ευχαρίστησε την κα Αλεξοπούλου που ανταποκρίθηκε άμεσα και ουσιαστικά μετά από την κλήση που έγινε εκ μέρους της τοπικής Δημοτικής αρχή των Καλαβρύτων και εργάζεται προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί και που είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement