Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ελιά και μεσογειακή διατροφή» – Eκδήλωση την Κυριακή στη Χαλανδρίτσα από το Αχαϊκό Εργαστήρι

Published

on

 Το Αχαϊκό Εργαστήρι Πολιτισμού και Παράδοσης διοργανώνει το Α’ Φεστιβάλ Δράσεων με θέμα «Ελιά και μεσογειακή διατροφή», την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στον πολυχώρο κτήμα Γουρδούπη, στη Χαλανδρίτσα.

Η ελιά και το ελαιόλαδο ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, η πολιτισμική αξία και η διατροφή, η θωράκιση της υγείας μας, το περιβάλλον με την καλλιέργεια της ελιάς, και οι στρατηγικές συνεργασίες με την κοινωνία είναι τα θέματα που θα αναδειχτούν στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ερυμάνθου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: ● Ώρα 9:30 περίπατος ενημέρωσης στην περιοχή σε Ελαιώνες και στις 11 το πρωί έναρξη της ημερίδας στον πολυχώρο Γουρδούπη.

– Ομιλία της κ. ΖΑΠΠΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος MSc με θέμα την ελιά και την μεσογειακή διατροφή.

 – Ομιλία του καθηγητή τμήματος χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ με θέμα την πιστοποίηση και τον έλεγχο ανίχνευσης αυθεντικότητας του πολύτιμου ελαιόλαδου με μεθόδους DNA του πολύπλευρου ερευνητικού έργου “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”.

– Ομιλία του καθηγητή κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ (Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), για την ανάδειξη της τοπικής ελιάς (κουτσουρελιά) και την παρουσίαση ενός συνεργατικού και καινοτόμου προγράμματος “Olio Support Tech” σε συνεργασία με παραγωγούς-ελαιοκαλλιεργητές, το ελαιοτριβείο της εταιρείας Spiliotopoulos Family καθώς και της παραγωγικής και εμπορικής επιχείρησης Eleology S.A.

– Ομιλία του κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Εκτελεστικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. της ΦΙΛΑΙΟΣ-Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς με θέμα “Το ελαιόλαδο στην εγχώρια και διεθνή αγορά”.

– Ομιλία κ. ΑΛΕΞΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ διαιτολόγος-διατροφολόγος με θέμα καινοτόμα προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο (περίπτωση παιδικού σιροπιού).

– Ομιλία του κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Γεωπόνος Τ.Ε. με θέμα Ελιά Ποικιλία Πατρινή, Παρόν – Μέλλον. Διάρκεια 10 λεπτά. – Θα υπάρξουν τοποθετήσεις-παρεμβάσεις παραγωγών και εκπροσώπων ελαιοτριβείων.

– Γευσιγνωσία από επαγγελματίες γευσιγνώστες. Επιπλέον, στον πολυχώρο Γουρδούπη θα υπάρχουν περίπτερα παραγωγών ελαιολάδου. Το φεστιβάλ θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς που θα παρουσιάσουν οι: – Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλανδρίτσας Αχαΐας – Στέγη Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας η “Αγία Λαύρα” – Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης Πατρών – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού Αχαΐας – Αχαϊκό Εργαστήρι Πολιτισμού και Παράδοσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement