Connect with us

Πολιτισμός

Midnight Express στο θέατρο «όροφως»

Published

on

Η λέσχη «Midnight Express» που άλλαξε για τα καλά τον κινηματογραφικό χάρτη της Ελλάδας, κάνει ντεμπούτο στην Πάτρα, για δύο μεταμεσονύχτιες προβολές, σήμερα και αύριο στο θέατρο «όροφως». Τις ταινίες θα προλογίσει ο ιδρυτής της, κριτικός κινηματογράφου και ραδιοφωνικός παραγωγός Άκης Καπράνος.

Το Midnight Express ξεκίνησε από τον Άκη Καπράνο στην μέση της κρίσης με στόχο να αναβιώσει μία χαμένη παράδοση μεταμεσονύκτιων προβολών στην Ελλάδα. Προσελκύοντας σχεδόν αποκλειστικά νεανικό κοινό, ηλικιακού εύρους 18-25 ετών, πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες, παρουσίασε μία ευρεία συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων έργων, από κρυμμένα αριστουργήματα μέχρι περιθωριοποιημένα διαμάντια που δεν είναι διαθέσιμα πουθενά αλλού στη χώρα (συχνά, ούτε καν στο διαδίκτυο).
Η δράση γνώρισε τεράστια επιτυχία. Πλέον η ομάδα του «Midnight Express» στο Facebook μετρά 17.000 μέλη, ενώ τα εισιτήρια για τις προβολές εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία τους. Φέτος, για πρώτη φορά, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης εισιτηρίων, οι προβολές στην Αθήνα γίνονται σε τρεις κινηματογράφους: στο ιστορικό ΙΝΤΕΑΛ στην Πανεπιστημίου, στο ΣΙΝΕΑΚ του Πειραιά, και στο ΑΤΛΑΝΤΙΣ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Οι καθιερωμένες λοιπόν μεταμεσονύχτιες προβολές που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, έρχονται και στην Πάτρα στο θέατρο «όροφως», με δύο αριστουργήματα «…που θυμούνται οι παλιοί νοσταλγοί και «πρέπει» να γνωρίσουν οι νεότεροι…», θα έλεγε ένας 40+άρης σήμερα
ως παππούς του σινεμά.
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 23:30 θα προβληθεί ο «Conan the Barbarian» (Κόναν, ο Βάρβαρος) – (1982) και αύριο στις 23:30 το «Suspiria» – (1977) που παραμένει μέχρι σήμερα μια ταινία – φάρος για το πρωτοποριακό σινεμά (και όχι αποκλειστικά για το Φανταστικό).

Ροή ειδήσεων

Advertisement