Connect with us

Διεθνή

Ισραηλινός αξιωματούχος: Δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο στη Γάζα μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι

Published

on

Θα επιμείνουν στις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) μόλις λήξει η κατάπαυση του πυρός, όπως ξεκαθάρισε ο αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι.

«Δεν σκοπεύουμε, δεν θέλουμε και δεν είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την επιχείρηση αυτή, προτού επιστρέψουν όλοι οι όμηροι. Είναι ηθικό μας καθήκον να τους φέρουμε πίσω» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε στρατιώτες, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Παράλληλα, σημειώνει πως η κατάπαυση του πυρός θα αξιοποιηθεί από τον ισραηλινό στρατό «για να μελετήσει, να προετοιμάσει καλύτερα τις ικανότητές τους, αλλά και για να ξεκουραστούν λίγο οι στρατιώτες τους».

«Θα επιστρέψουμε αμέσως μετά το πέρας της εκεχειρίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα. Σκοπός είναι να διαλύσουμε τη Χαμάς και επίσης να ασκήσουμε πιέσεις στην επιστροφή όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν περισσότερους ομήρους, μέχρι και να απελευθερωθεί και ο τελευταίος από αυτούς» προσθέτει».

«Έχουμε υποχρέωση να πολεμήσουμε και να ρισκάρουμε τη ζωή μας ώστε οι Ισραηλινοί πολίτες να επιστρέψουν και να ζήσουν με ασφάλεια στο σπίτι τους» καταλήγει ο Χαλέβι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement