Connect with us

Ελλάδα

Ανδρουλάκης για φορολογικό νομοσχέδιο: Η κυβέρνηση χαϊδεύει τους μεγάλους φοροφυγάδες

Published

on

«Χάδι» στους μεγάλους φοροφυγάδες χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι λόγω της οριζόντιας οπτικής πλήττει στην πραγματικότητα τους πιο αδύναμους πολίτες.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την 7η απονομή βραβείων «Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» τόνισε ότι χρέος όλων είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν απανωτές κρίσεις εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι στηρίζει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τις μικρομεσαίες και υποστήριξε ότι υπάρχουν νέα εργαλεία τα οποία και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπογραμμίζοντας ότι ο δανεισμός είναι στην πραγματικότητα απαγορευτικός καθώς το επιτόκιο είναι πάνω από 7,5%, ενώ 136 μεγάλες επιχειρήσεις παίρνουν δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης με μεσοσταθμικό επιτόκιο 1,9% και διάστημα αποπληρωμής που φτάνει και τα 12 έτη. Στη συνέχεια μίλησε με «τίτλους» για το ιδιωτικό χρέος και παρέπεμψε στην αυριανή εκδήλωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη βουλή για το ίδιο θέμα. «Βούλησή μας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων, η προστασία των αδυνάμων με καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών», είπε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ότι το κράτος πρέπει να είναι αρωγός και όχι τιμωρητής της προσπάθειας που καταβάλλουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement