Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Hλεκτρονικός φάκελος για ασθενείς-Ξεκινά πιλοτικά στη Νεφρολογική Κλινική του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 

Mε σχεδίαση και υλοποίηση της υπαλλήλου Πληροφορικής, Παρθενόπης Κουμάντου

Published

on

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ένα πρωτοποριακό σύστημα για την σχεδίαση και υλοποίηση ηλεκτρονικού φακέλου νοσηλείας θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και αυτό αποτελεί προϊόν μελέτης της υπαλλήλου Πληροφορικής ΤΕ, Παρθενόπης Κουμάντου.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο το οποίο «απαντά» στις ανάγκες της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών στο ΕΣΥ, το οποίο «αγκαλιάστηκε» από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και έτυχε έγκρισης της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ.
«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε ψηφιακά συστήματα σε όλα τα νοσοκομεία γιατί θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην παραγωγικότητα των νοσοκομείων», ανέφερε στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Και πρόσθεσε: «Είναι από τις εφαρμογές που τις χρειαζόμαστε. Τέτοιες πρακτικές μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και τις ενισχύουμε σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων».
Υπογράμμισε την στόχευση του Υπουργείου Υγείας για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική καταγραφή του σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, όσον αφορά στις λοιμώξεις, στα οικονομικά στοιχεία αλλά κυρίαρχα στον ιατρικό φάκελο κάθε ασθενούς προκειμένου να υπάρξει καταγραφή δεδομένων παραγωγικότητας του κάθε νοσοκομείου και αντίστοιχα παρεμβάσεις της πολιτείας στα οικονομικά δεδομένα και τους προϋπολογισμούς.
Μάλιστα, ο κ. Καρβέλης ανακοίνωσε πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα σταλεί από την 6η ΥΠΕ στο Κέντρο Τεκμηρίωσης που εφαρμόζει προγράμματα ψηφιοποίησης προκειμένου να αξιολογηθεί ως «οδηγός».
Κλείνοντας, εξήρε την πρωτοβουλία της κα Κουμάντου, τονίζοντας πως «ενισχύουμε τις ενέργειες των εργαζομένων προς αυτήν την κατεύθυνση που εκσυγχρονίζουν και βελτιώνουν το νοσοκομείο».
Π. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»
Ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Δημόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι «η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών ενισχύει την προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη ανακατανομή των δαπανών του Υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία μας. Η κα Κουμάντου, που ανήκει στο τμήμα της Πληροφορικής του νοσοκομείου μας, προχώρησε ένα πρωτοποριακό σύστημα που αφορά στην ψηφιοποίηση ενός τμήματος των DRG, του νοσηλευτικού φακέλου. Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου ενέκρινε αυτή τη μελέτη και ελπίζουμε το πρόγραμμα να αποδώσει προς όφελος του Νοσοκομείου μας και για την 6η ΥΠΕ. Συγχαίρουμε την κα Κουμάντου για την προσπάθεια που καταβάλλει και ελπίζουμε και σε άλλες καινοτόμες δράσεις που είναι επ’ ωφελεία όλων μας».
ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ: «ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ»
«Στα πλαίσια της ψηφιοποίησης του νοσηλευτικού φακέλου για το νοσοκομείο μας, υλοποιήθηκε μια καινούργια εφαρμογή, η οποία θα εφαρμοστεί στις Κλινικές μας. Ξεκινάμε πιλοτικά από την Νεφρολογικά και μετέπειτα θα εγκατασταθεί αυτό το σύστημα και σε άλλες Κλινικές, καταγράφοντας ψηφιακά τα στοιχεία των ασθενών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα λειτουργήσει πιλοτικά αυτό το σύστημα και ελπίζουμε να εγκατασταθεί και σε άλλα νοσοκομεία», ανέφερε από την πλευρά της η κα Κουμάντου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement