Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας και κατέγραψε τις ανάγκες σε χώρους και σε προσωπικό

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας συνοδεία εφέτη που υπηρετεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επισκέφθηκε χθες την Πάτρα προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου και να διαπιστώσει τις συνθήκες απονομής δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη που συντάσσεται και στις επερχόμενες αλλαγές – συγχωνεύσεις των δικαστικών υπηρεσιών και για το λόγο αυτό το βάρος δόθηκε στις υποδομές του ναού της Θέμιδος.

Το κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρους, στις αίθουσες συνεδριάσεων αλλά και στους χώρους των γραφείων τόσο των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών όσο και των δικαστικών υπαλλήλων, ενώ ζήτησε στοιχεία για το οργανόγραμμα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός από το βάρος που δόθηκε στις υποδομές, ζητήθηκαν στοιχεία για τον αριθμό των υπηρετούντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς επίσης για το ποσοστό των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι του Εφετείου Πατρών Γεώργιος Οικονόμου, της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, του Πρωτοδικείου Πατρών Ευάγγελος Κωστακιώτης, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, του Ειρηνοδικείου Πατρών Αικατερίνη Σπυρέλλη καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», στη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν απόψεις υπέρ της συγχώνευσης των δικαστικών υπηρεσιών (π.χ. το Εφετείο Αγρινίου να ενσωματωθεί με της Πάτρας) αλλά και αντιδράσεις με τεκμηριωμένες αναφορές για ποιους λόγους δεν μπορεί να υπαχθούν οι υπηρεσίες του Αιγίου και των Καλαβρύτων στην Πάτρα.

ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν πως σε νευραλγικά τμήματα όπως για παράδειγμα στην Εισαγγελία Πατρών που είναι η 4η μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα, από τις 51 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που προβλέπει το οργανόγραμμα υπηρετούν 26 (!), ενώ τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί ζήτησαν μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες με τον φόρτο των υποθέσεων να είναι μεγάλος.
Την ίδια ώρα, οι χώροι δεν επαρκούν ούτε για τους εισαγγελικούς λειτουργούς ούτε για τους υπαλλήλους, ενώ την ίδια ώρα το αρχείο «φιλοξενείται» στους διαδρόμους του Μεγάρου και γραφεία φιλοξενούνται διάσπαρτα σε διάφορα κτήρια.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους περιορισμένους χώρους που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο, στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κανάρη 48-52.
Τέλος, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αποκατάσταση των φθορών του κτηρίου (τρία χρόνια χρειάστηκαν για εγκριθεί κονδύλι για την αντικατάσταση των παλιών παραθύρων), αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχουν αιτήματα που εκκρεμούν για χορήγηση βιβλίων στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης των υπηρετούντων στην Θέμιδα, και άλλα επιμέρους ζητήματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement