Γυναίκα
Βολιώτικο σπεντζοφάι
Υλικά (για 4 άτομα)
500γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8-10 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
4 ώριμες τομάτες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα λουκάνικα για 2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε πιάτο. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις τομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.