Connect with us

Γυναίκα

Less is more: Τρόποι να υιοθετήσετε το trend στα καθημερινά σας σύνολα

Published

on

Η “Less is more” φιλοσοφία κερδίζει όλο και περισσότερους υπέρμαχους ανά την υφήλιο και υμνεί τον μινιμαλισμό σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Η τάση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και τη βιομηχανία της μόδας, η οποία φαίνεται να υιοθετεί πολλές από τις αρχές της. Οι απανταχού fashion lovers λοιπόν επαναπροσδιορίζουν τις ντουλάπες τους και ντύνονται με πιο βιώσιμους τρόπους. Ενώ παράλληλα, οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές στρέφονται στη δημιουργία κομματιών με πιο απλές και καθαρές γραμμές.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε χρήσιμους τρόπους με τους οποίους μπορείτε και εσείς να εντάξετε τη μινιμαλιστική κουλτούρα στα καθημερινά σας outfits. Πάμε να τους δούμε!

Επενδύστε σε basic κομμάτια

Είναι γεγονός ότι τα βασικά κομμάτια αποτελούν τη βάση μιας λειτουργικής και στυλάτης γκαρνταρόμπας. Είτε πρόκειται για ένα απλό t-shirt, είτε για ένα τζιν παντελόνι, τα basics φοριούνται μόνα τους, ή ταιριάζουν άψογα με τα υπόλοιπα items και δημιουργούν ολοκληρωμένες εμφανίσεις. Επιλέγοντας λοιπόν αυτά τα κομμάτια, δημιουργείτε μια παντοκρατορία ρούχων που συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους, προσφέροντάς σας ποικιλία outfits με ελάχιστη προσπάθεια.

Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, σας προτείνουμε να κάνετε μια μίνι εξόρμηση στα μαγαζιά και να βρείτε ό,τι χρειάζεστε. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο, τι θα λέγατε να τσεκάρετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως είναι το eshop της funky-buddha.com, και να κάνετε τις αγορές σας από την άνεση του σπιτιού σας;

Φτιάξτε μία ντουλάπα-κάψουλα

Η ντουλάπα-κάψουλα ή capsule wardrobe όπως αναφέρεται συχνότερα, εξυπηρετεί σε σημαντικό βαθμό τις μινιμαλιστικές αρχές. Ουσιαστικά πρόκειται για μία γκαρνταρόμπα με επιλεγμένα ρούχα, που λειτουργούν αλληλοσυμπληρωματικά μεταξύ τους και δημιουργούν αμέτρητους συνδυασμούς. Δεν είναι αναγκαίο να αποτελείται από basic κομμάτια, αλλά από πολυχρηστικά items.

Απαντήστε λοιπόν με ειλικρίνεια στην ερώτηση “Τι έχω να φορέσω καιρό;” και δωρίστε τα περιττά ρούχα. Στη συνέχεια κάντε την απαραίτητη διαλογή και αξιολογήστε την κατάσταση των εναπομείναντων κομματιών. Μία πρακτική ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μία εφαρμογή, όπως είναι το Evernote, όπου θα σημειώσετε κάθε κομμάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα του τι έχετε μέσα στη ντουλάπα και θα αποφύγετε μελλοντικές και αχρείαστες αγορές.

Προτιμήστε λιτές γραμμές

Τα λιτά ρούχα με τις καθαρές γραμμές δεν είναι μόνα φινετσάτα κομμάτια, αλλά αποτελούν και διαχρονικά items, που τους αξίζει να βρίσκονται στη ντουλάπα σας. Η απλότητα είναι αναμφισβήτητα συνώνυμο της κομψότητας και δημιουργεί chic εμφανίσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα θορυβώδη outfits και αρχίστε να κάνετε πιο απλές επιλογές, που θα αναδείξουν τα όμορφα χαρακτηριστικά σας.

Ένα παντελόνι αρμονικά συνδυασμένο με ένα ζευγάρι γόβες και ένα κομψό πουκάμισο είναι απλή μεν, αλλά γεμάτη χάρη επιλογή. Τέλος, να θυμάστε πάντα ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα σας και δε χρειάζεστε το υπερβολικό ντύσιμο για να λάμψετε.

Αποφύγετε υπερβολές στα αξεσουάρ

Τα πολλά και υπερβολικά αξεσουάρ είναι σίγουρα “εχθροί” της “Less is more” προσέγγισης. Προτιμήστε λοιπόν διαχρονικά κοσμήματα ή statement αξεσουάρ και προσαρμόστε τα σε κάθε σας look. Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο, καθώς μπορείτε να πάρετε τη λάμψη που αποζητάτε ακόμα και από ένα μικρό ζευγάρι σκουλαρικιών.

Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τα κομμάτια εκείνα που θα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και ολοκληρώνουν μία ισορροπημένη εμφάνιση. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα αναβαθμίσετε το outfit, αλλά θα προσθέσετε και μικρές νότες πολυτέλειας. Η διακριτικότητα εξάλλου των απλών αξεσουάρ, τους επιτρέπει να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο χωρίς να επικρατεί η υπερβολή, προσδίδοντας έτσι φινέτσα και στυλ στην κάθε σας εμφάνιση.

Μην κάνετε υπερπροσπάθεια

Για το τέλος σας έχουμε ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο της μινιμαλιστικής θεωρίας, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζετε σε όλες τις πτυχές της ζωής σας. Ό,τι λοιπόν και να κάνετε, φροντίστε να το κάνετε με άνεση και χαλαρότητα. Η υπερπροσπάθεια είναι πολύ πιθανό νας σας γεμίσει με άγχος και αρνητικές σκέψεις. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλετε στην καθημερινότητά σας.

 

Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας και κάντε δειλά (στην αρχή!) βήματα προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής και αρχίστε να υιοθετείτε πιο μινιμαλιστικές συμπεριφορές. Οι μικρές πράξεις δε θα αργήσουν να γίνουν μεγάλες συνήθειες και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον κόσμο σας!

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement