Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στο χέρι της να έρθουν βαθμοί

Published

on

 

Η Παναχαϊκή επαναρχίζει την προετοιμασία της και μπροστά της έχει τον Ολυμπιακό Β

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι δύο «αιώνιοι» (Ολυμπιακός Β, Παναθηναϊκός Β) κοσμούν με τα ονόματά τους το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκα 2 και έχουν δώσει άλλη «αίγλη» σε αυτό, ωστόσο μπορεί τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών να μην ήταν αυτά, που επιθυμούσαν οι πρόεδροι των δύο μεγάλων συλλόγων (Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος), ωστόσο κατά τη διάρκειά του έχουν βρει τον… ποδοσφαιρικό τους κόσμο.

Κυρίως ο Ολυμπιακός Β’ που κατάφερε να… «πετάξει» από πάνω του το μείον 10 και βρίσκεται τώρα στους 7 βαθμούς. Η ερυθρόλευκη ομάδα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της και εν μέρει το έδειξε προ ημερών απέναντι στα Χανιά, που κέρδισε εύκολα (3-0) τους τρεις βαθμούς.

ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ

Αντίπαλος λοιπόν της Παναχαϊκής είναι ο Ολυμπιακός κι αυτόν θα βρει η κοκκινόμαυρη ομάδα στο… διάβα της, το προσεχές Σάββατο για την 11η αγωνιστική. Σκοπός της είναι να κερδίσει, με οποιοδήποτε κόστος. Πώς όμως θα γίνει αυτό; Οι ερυθρόλευκοι του Ιμπαγάσα βρίσκονται πολλά σκαλιά πιο πάνω και έχουν τον τρόπο να παίρνουν βαθμούς, καθώς οποιαδήποτε στιγμή ο τεχνικός καλεί από τον πρώτη ομάδα τον τάδε ή τον δείνα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Αντίθετα, η Παναχαϊκή δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, όμως πρέπει να σώσει την… παρτίδα που λέγεται παραμονή. Πώς θα γίνει όμως αυτό; Μόνο εάν οι παίκτες της καταλάβουν σε ποιο σύλλογο αγωνίζονται και τα δώσουν όλα. Έχουν το «σθένος»; Ίσως, έχουν την… πυγμή; Ενδεχομένως, όλα αυτά πρέπει να τους… τα μπολιάσει στο μυαλό ο τεχνικός Γιάννης Τάτσης, που γνωρίζει το πώς μπορείς να κάμψεις την αντίσταση ενός «μεγάλου θηρίου», που στην προκειμένη περίπτωση λέγεται Ολυμπιακός.

ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΑΝ ΣΕ… ΦΙΛΙΚΟ

Διότι κόντρα στον άλλο μεγάλο αντίπαλο που αντιμετώπισαν προ Τάτση εποχή, έπαιξαν: «Σαν σε φιλική αναμέτρηση», αντί να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, δείχνοντας τσαγανό. Ήγγικεν η ώρα λοιπόν να δείξουν στους εαυτούς τους ότι μπορούν και παράλληλα να… χαροποιήσουν τους φιλάθλους τους. Η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής επαναρχίζει μετά το ρεπό με αυτές, να διεξάγονται σήμερα και αύριο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β ΣΤΗΝ ΑΓΥΙΑ

Η διοργανώτρια αρχή της Super League 2 ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή να φιλοξενεί το προσεχές Σάββατο στην έδρα της τον Ολυμπιακό (15:00). Η εν λόγω αγωνιστική θα παιχτεί σε τρεις δόσεις, καθώς θα ο0λοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο, 9/12: Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β (15:00). Διαγόρας-Παναθηναϊκός Β (16:00). Κυριακή, 10/12: Ηλιούπολη-Χανιά (15:00), Athens Kallithea-Καλαμάτα (15:00). Τηλυκράτης-Γιούχτας (15:00). Τρίτη, 12/12: Ιωνικός-Αιγάλεω (15:00).

*Το Δ.Σ. της Super League 2 αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή διεξαγωγής της σειράς του αγώνα 1ου γύρου Παναθηναϊκός Β-Διαγόρας και του αγώνα του 2ου γύρου Διαγόρας-Παναθηναϊκός Β (άρθρο 8, παρ. 8 του ΚΑΠ).

*Ο Ανδρέας Παντζιαράς αποτελεί παρελθόν από τη θέση του προπονητή του Τηλυκράτη, μετά από μακρά και πετυχημένη πορεία στον σύλλογο της Λευκάδας.

 

 Σ. Παπαδόπουλος: «Λανθασμένες αποφάσεις»

O Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για την πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου και το ρεκόρ του στη Super League 2. Ο Έλληνας προπονητής είναι ρέκορντμαν στην δεύτερη κατηγορία, καθώς επί 17 συναπτά έτη καθοδηγεί ομάδες. Πλέον ανέλαβε την Ηλιούπολη στη SuperLeague 2 και συνάμα μιλώντας στο Metropolis αναφέρθηκε και στην Παναχαϊκή, τονίζοντας ότι: «Ξαφνικά φεύγουν οι 20 παίκτες και η Παναχαϊκή βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας». Μεταξύ άλλων, είπε: «Ξέρω ότι είμαι ρέκορντμαν στη δεύτερη κατηγορία, επί 17 χρόνια βρίσκομαι στη δεύτερη Λίγκα, ως προπονητής και αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό. Θα ήθελα βέβαια να ήμουν και στην πρώτη κατηγορία για μεγάλο διάστημα, όμως το θέμα είναι να δουλεύεις. Πιστεύω πως ό,τι παίρνεις, αυτό αξίζεις. Ξέρω ποιος είμαι, τι έχω κάνει. Για να μην είμαι εκεί στην πρώτη κατηγορία, ίσως έχω κάνει λάθη. Όχι προπονητικά απαραίτητα, αλλά σε κάποιες επιλογές. Λένε ότι είμαι και λίγο παράξενος και δεν ακούω πολύ. Ακούω μεν, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να ακούς περισσότερο. Πλέον όλοι οι παίκτες έχουν βάλει από δύο και τρεις μάνατζερ δίπλα τους. Το ποδόσφαιρο είναι και τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με οποιαδήποτε επιχείρηση. Δεν μπορεί κάποιος εύκολα να το μάθει το. Είναι και πολλά τα λεφτά βέβαια. Ξέρω ότι μία ομάδα για να λειτουργήσει, πρέπει ο προπονητής να έχει δικές του επιλογές. Και όχι να βάζει έναν παίκτη, επειδή του το είπε ο πρόεδρος. Μπορεί να κάνω και λάθος. Αν ήμουν πρόεδρος σήμερα με ρωτάτε, τι θα έκανα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω το θέμα, δηλαδή να είμαι πρόεδρος. Και από οικονομικής απόψεως και από ψυχολογικής. Όταν βλέπεις την Παναχαϊκή με τους ίδιους παίκτες και κάνει μία πολύ καλή πορεία αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Ξαφνικά φεύγουν οι 20 παίκτες και η Παναχαϊκή βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αυτό δείχνει ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την αποχώρηση παικτών, ήταν λανθασμένες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement