Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ: Τρία παιδάκια έχει σώσει η ΔΙΑΣ στην Πάτρα τα τελευταία χρόνια του Αγίου Νικολάου – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

 

Συναγερμός χθες το πρωί στην οδό Ευβοίας μετά από εκκλήσεις μητέρας 18μηνών βρέφους που είχε κλειδωθεί κατά λάθος στο μπαλκόνι και το παιδί της έκλαιγε μέσα στο σπίτι. Η γυναίκα έκανε δουλειές στο μπαλκόνι, όμως ο σύρτης της αλουμινένιας πόρτας “ασφάλισε” κατά λαθος και δεν μπορούσε να μπει μέσα. Αμεσα έσπευσαν στο σημείο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Ανθυπαστυνόμος Ανδρέας Κάππος, Αρχιφύλακας Λευτέρης Κουρλέσης, Αστυυφύλακς Αποστόλης Αβραμόπουλος και ο Ειδικός φρουρός Γιάννης Αβράμης. Στη συνέχεια αφίχθησαν και οι πυροσβέστες Δημήτρης Δρακόπουλος και Γιάννης Σταματόπουλος. ΟΙ άνδρες της ΔΙΑΣ χρησιμοποίησαν σκάλα για να φθάσουν στο σπίτι και τελικά αναγκάστηκαν να σπάσουν την κλειδαριά. Η μητέρα πήρε στην αγκαλιά της το παιδί και ευχαρίστησε πυροσβέστες και αστυνομκούς.

Η Μαρία Παναγοπούλου, μητέρα του βρέφους θέλησε και μέσω της «Γνώμης» να ευχαριστήσει τους ένστολους που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφεραν γρήγορα το παιδί της στην αγκαλιά της. Είναι το τρίτο παιδάκι τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα που σώζεται με επέμβαση αστυνομικών, τις ημέρες εορτής του Αγίου Νικολάου. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους διασώστες. Ο μικρός Νικόλας, σώθηκε χθες στην οδό Ευβοίας. Πριν μερικά χρόνια η ομάδα των ανδρών ΔΙΑΣ είχαν σώσει και πάλι στην εορτή του Αγίου Νικολάου, ένα κοριτσάκι 16 μηνών που είχε καταπιεί πατάτα στο σπίτι της στην οδό Γούναρη και της είχε φράξει το λαιμό. Ένα τρίτο περιστατικό και πάλι ανήμερα του Αγ. Νικολάου, είχε συμβεί στην διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου και Βότση. Ένα μικρό αγόρι είχε καταπιεί μία μικρή ρόδα από ένα παιγνίδι – αυτοκινητάκι. Επί τόπου είχαν βρεθεί αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και ο Ανδρέας Κάππος με μία κίνηση διάσωσης κατάφερε και το παιδί «έφτυσε» την ρόδα. «Δεν είμαστε μόνο εμείς. Εχουμε τον Αγιο Νικόλαο κοντά μας» έλεγαν στην «Γνώμη» με βαθιά πίστη και συγκίνηση οι Αστυνομικοί!

Ροή ειδήσεων

Advertisement