Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαρία Ρούτση: «Η μουσική είναι στην καρδιά και στη σκέψη μου»

H αγαπημένη Πατρινή ερμηνεύτρια, καλεί το κοινό στην αυριανή συναυλία στο Royal «In Concert», στην οποία συμπράττει με τη χορωδία «Αντηχώ»

Published

on

Με την αισθαντική της φωνή, την εκφραστική σκηνική της παρουσία και την μοναδική της ικανότητα να αποδίδει με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο όλα τα είδη τραγουδιών, από το έντεχνο μέχρι το λαϊκό και ροκ, η Μαρία Ρούτση έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού της Πάτρας, «χτίζοντας» εδώ και χρόνια μια σχέση σεβασμού κι αλληλοεκτίμησης.

Η Μαρία Ρούτση με αφορμή την αυριανή συναυλία στο Royal «In Concert», στην οποία συμπράττει με τη χορωδία «Αντηχώ» μίλησε στη «Γ» γι’ αυτή τη συνεργασία, για τους σημαντικότερους σταθμούς στη μουσική της διαδρομή, για την αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, αλλά και για τα επόμενα σχέδια της.

 

 

ΕΡ.: Λίγο πριν τις γιορτές συμπράττεται με τη χορωδία «Αντηχώ». Μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασία;

 

Με τη χορωδία «Αντηχώ» και την υπεύθυνη διδασκαλίας Μέλπω Βικάτου δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε. Είχαμε και στο παρελθόν συνεργαστεί σε διάφορες παραστάσεις, η συνεργασία μας ήταν άρτια και το αποτέλεσμα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Θα έλεγα ότι μας ενώνει η κοινή αισθητική, το μεράκι και η όρεξη για δουλειά ενώ έχουμε κοινή αντίληψη πραγμάτων και στη μουσική αλλά και πέρα από αυτήν. Έτσι προέκυψε και η ιδέα αυτής της σύμπραξης μιας και η επιθυμία να βρεθούμε μαζί επί σκηνής ήταν κοινή καθώς επίσης και η ανάγκη επικοινωνίας και διάδρασης με το κοινό μέσα από τη μουσική. Άλλωστε πιστεύω ότι τις συνθήκες για να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε και σκεπτόμαστε τις διαμορφώνουμε πρωτίστως εμείς.

 

ΕΡ.: Τι έχετε ετοιμάσει και θα μας παρουσιάσετε στο In Concert;

 

 

Η συναυλία αυτή περιλαμβάνει τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών σε ελληνικό και ξένο στίχο, με διαφορετικά ηχοχρώματα και με έντονο το ροκ στοιχείο. Έτσι συνυπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα σπουδαίοι Έλληνες δημιουργοί και συγκροτήματα όπως ο Μ. Χατζιδάκις, ο Μ. Λοϊζος, ο Α. Ιωαννίδης, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Σ. Ξαρχάκος κ.ά., καθώς επίσης καλλιτέχνες παγκοσμίως γνωστοί όπως ο B. Dylan, οι Kansas, οι Simon & Garfunkel κ.ά. Ενδιαφέρον έχει και η ιδιαίτερη απόδοση κάποιων τραγουδιών από τη χορωδία που έχει ενώσει το δικό της χορωδιακό στυλ με το ροκ αλλά και τα ντουέτα μας ενώ δε λείπουν και τραγούδια από τη δική μου πορεία στο χώρο της δισκογραφίας. Δε θα μπορούσα βέβαια να μην αναφέρω και τους σπουδαίους μουσικούς της παράστασης που έδωσαν το δικό τους μουσικό στίγμα και ηχόχρωμα. Με διαφορετικά ακούσματα ο καθένας και από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους συναντηθήκαμε και δημιουργήσαμε από κοινού ένα, κατά τη γνώμη μου, άρτιο και ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα. Είναι καλλιτέχνες που εκτιμώ και σέβομαι, εξαιρετικοί συνεργάτες, πολύτιμοι φίλοι. Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη, την άψογη συνεργασία μας και την ανοχή τους τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο (πιάνο), Γιώργο Παπαγεωργίου (μαντολίνο), Βασίλη Τζιατζιά (κιθάρα), Σέργιο Σοϊλέ (φλάουτο), Αλέξη Μαχαίρα ( ηλεκτρικό μπάσο) και Γιώργο Λαμπράκο (τύμπανα).

 

 

 

ΕΡ.: Η Πάτρα έχει αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό και στη μουσική. Πιστεύετε ότι έχουμε καταφέρει να το αναδείξουμε;

 

 

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να τραγουδάω στο κοινό της πόλης μου που με έχει αγαπήσει και με έχει στηρίξει σε κάθε καλλιτεχνικό μου βήμα, είτε σε συναυλίες και παραστάσεις, είτε στο θέατρο. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη της πόλης μου, μιας πόλης που ανέκαθεν αγαπούσε κάθε μορφή τέχνης κι ένας τόπος με πολλούς και αξιόλογους καλλιτέχνες, ενώ οι Πατρινοί είναι κι ένα κοινό που δε συμβιβάζεται εύκολα κι αυτό είναι κάτι που με γεμίζει με ευθύνη και συνέπεια ώστε να μη τους απογοητεύσω. Νομίζω ότι είναι αναγκαία η στήριξη καλλιτεχνών της πόλης από το ίδιο το κοινό και από τους διάφορους φορείς και σκοπός όλων οφείλει να είναι και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, νέας δημιουργίας κι αυτό είναι κάτι που δε σταματάει ποτέ.

 

 

 

ΕΡ.: Τι ρόλο παίζει η μουσική και το τραγούδι στη ζωή σου;

 

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και τα δύο. Είναι τρόπος έκφρασης, επικοινωνίας και βαθιά ανάγκη μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική και γι’ αυτό η έννοια της δημιουργικής έκφρασης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σκέψης μου.

 

 

ΕΡ.: Έχεις χαράξει τους δικούς σου δρόμους στο τραγούδι κερδίζοντας την αγάπη και εκτίμηση του κοινού. Πώς θα χαρακτήριζες την πορεία αυτή μέχρι σήμερα;

 

Αφήνω στην κρίση του κοινού να χαρακτηρίσει την πορεία μου στο χώρο της μουσικής μιας και αυτοί είναι και οι τελικοί κριτές και αποδέκτες. Όμως, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι προσπαθώ μέσα σ’ αυτά τα χρόνια βήμα- βήμα με σεβασμό και συνέπεια να εξελίσσομαι και να υπηρετώ όσο πιο καλά μπορώ την τέχνη μου και να εκφράζω την αλήθεια μου.

 

ΕΡ.: Αφήνοντας ένα σημαντικό αποτύπωμα στη μουσική σκηνή μέσα από και από σημαντικές συνεργασίες, ποιες είναι οι στιγμές που «στιγμάτισαν» την διαδρομή σου;

 

Νιώθω τυχερή που έχω πολλές όμορφες στιγμές και συνεργασίες να θυμάμαι. Αναμφίβολα η συνεργασία μου με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και στην παράσταση « Η ζωή του Γαλιλαίου» που ερμήνευσα τραγούδια σε πρωτότυπη σύνθεση Δ. Τσακνή με τον αείμνηστο και σπουδαίο Κ. Καζάκο αλλά και στην παράσταση «Ο κόσμος άνω κάτω», δικής μου σύλληψης με τραγούδια από το έργο του Μ. Μπρέχτ, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία μου μέχρι σήμερα ενώ είχα την ευκαιρία να ‘ανακαλύψω’ μουσικά και τον χώρο του θεάτρου. Βέβαια, ιδιαίτερη χαρά ήταν για εμένα να βρεθώ επί σκηνής με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Λ. Χαλκιάς, η Α. Μάνου, ο Μ. Ανδρουλιδάκης, η Ρ. Αντωνοπούλου κ.ά. καθώς επίσης και η συνεργασία μου με τον ποιητή Δ. Καρατζά που είχα την τιμή να ερμηνεύσω ποιήματά του.

 

ΕΡ.: Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να κάνεις, αλλά είτε δεν το έχεις τολμήσει, είτε δεν σου δόθηκε η ευκαιρία;

 

Το ταξίδι στη μουσική και οι καλλιτεχνικές προκλήσεις δε σταματούν ποτέ. Όσο υπάρχει έμπνευση, μεράκι και δημιουργικότητα τόσο θα υπάρχουν νέες ιδέες, διάθεση για πειραματισμούς πέρα από χώρους και όρια και καινούριες συνεργασίες. Υπάρχουν, λοιπόν, αμέτρητα τραγούδια που θέλω να τραγουδήσω και καλλιτέχνες με τους οποίους ονειρεύομαι να συνεργαστώ.

 

ΕΡ.: Τι άλλο ετοιμάζεις;

 

Πρώτα απ’ όλα ανυπομονώ για τη συναυλία του Σαββάτου στο Royal Theater και προσκαλώ όλους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους και να την παρακολουθήσουν. Στα μελλοντικά σχέδια θα υπάρξει μια όμορφη συνεργασία με τη Φιλαρμονική Καλαβρύτων και το μαέστρο της Γ. Μπαμπαράκο κι εμφανίσεις σε φεστιβάλ με τους μουσικούς της παράστασης In Concert.

 

 

INFO

H συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 21.00 στην Κεντρική Σκηνή- Θέατρο του Royal Theater.

Με αγαπημένα τραγούδια σε ελληνικό και ξένο στίχο, με διαφορετικά ηχοχρώματα και με έντονο το ροκ στοιχείο η εκφραστική ερμηνεύτρια, Μαρία Ρούτση συμπράττει με τη χορωδία “Αντηχώ” και υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι όπου ο Bob Dylan “συναντά” το Μάνο Λοΐζο, ο Μάνος Χατζιδάκις τους Kansas, ο Θάνος Μικρούτσικος τους Simon & Garfunkel, τα Υπόγεια Ρεύματα τον Αλκίνοο Ιωαννίδη κ.ά. με ερμηνείες άλλοτε με δυναμισμό και θεατρικότητα και άλλοτε με ευαισθησία. Στην παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια της ερμηνεύτριας από την πορεία της στο χώρο της δισκογραφίας.

Υπεύθυνη χορωδίας: Μέλπω Βικάτου.

Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος – πιάνο, Γιώργος Παπαγεωργίου – μαντολίνο, Σέργιος Σοϊλές – φλάουτο, Βασίλης Τζιατζιάς – κιθάρες, Αλέξης Μαχαίρας- ηλεκτρικό μπάσο, Γιώργος Λαμπράκος – τύμπανα.

Με τη φιλική στήριξη του συλλόγου Εγλυκάδος “Έκφραση”.

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ. Ελεύθερη είσοδος για παιδιά έως 10 ετών.

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο “Γωνιά του βιβλίου”, Βιβλιοπωλείο “Ροδόπουλος”, Music Station ΣΤΟΛΛΑΣ και στο ταμείο του θεάτρου έως και πριν την έναρξη της συναυλίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement