Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Εγκαινιάζεται πρατήριο κίνησης βαρέων οχημάτων με LNG

Published

on

Ο όμιλος της Molgas είναι σήμερα ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG και εναλλακτικών καυσίμων σε τελικούς καταναλωτές στην Ευρώπη.

\Εδώ και 25 έτη, με ιστορική αφετηρία και διοικητική έδρα τη Μαδρίτη, ο όμιλος παραδίδει ετησίως περισσότερα από 22.000 φορτία LNG και BioLNG σε τελικούς καταναλωτές σε 10 χώρες στους τομείς της βιομηχανίας, των οδικών μεταφορών και της ναυτιλίας.

Το 2022 η Molgas επένδυσε πλειοψηφικά στην ελληνική Blue Grid, προκειμένου να ηγηθεί μέσω της τελευταίας στην ανάπτυξη της αγοράς του small scale LNG στη ΝΑ Ευρώπη. Η επένδυση αυτή ήταν μία «ψήφος εμπιστοσύνης» στην επιτυχή πορεία της ελληνικής ενεργειακής εταιρείας.

H Blue Grid αναπτύσσει ήδη την αγορά των καθαρών καυσίμων στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσω σύγχρονων αλυσίδων ανεφοδιασμού, εστιάζοντας στην αγορά προμήθειας LNG (Downstream LNG) και παραγωγής και εμπορίας ανανεώσιμων καυσίμων. Το πεδίο εφαρμογής της περιλαμβάνει το LNG, το bio-LNG,  το Βιομεθάνιο και τα E-Fuels (βασιζόμενα στο πράσινο υδρογόνο), μέσω της προμήθειας και διανομής καθαρής ενέργειας σε τελικούς χρήστες, εντός των χερσαίων και υπεράκτιων τμημάτων. Σε συνεργασία με την BlueFuel ο όμιλος δημιουργεί μια ολοκληρωμένη αλυσίδα προμήθειας ανανεώσιμων καυσίμων, ξεκινώντας από την παραγωγή και φτάνοντας μέχρι την παράδοση σε τελικούς καταναλωτές.

Σήμερα, η Blue Grid έχει ήδη ξεκινήσει να φορτώνει σε τακτική βάση φορτία LNG από τη νέα εγκατάσταση του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η οποία ετέθη σε εμπορική λειτουργία μόλις πριν από λίγες ημέρες το Νοέμβριο, παραδίδοντας σε πελάτες της στο εξωτερικό. Από τις αρχές του 2024 ξεκινά να προμηθεύει τις πρώτες βιομηχανίες στην Ελλάδα που στρέφονται στο LNG, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζει το πρώτο πρατήριο Πάτρα για την κίνηση βαρέων οχημάτων με LNG/BioLNG.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement