Connect with us

Ελλάδα

Αράχωβα: Φωτογραφίες με άνδρα σε μικρή απόσταση από τον Όλιβερ το βράδυ της επίθεσης έδωσε ο ιδιοκτήτης του χάσκι

Published

on

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ, του οχτάχρονου χάσκι στην Αράχωβα, προσκόμισε στην αστυνομία η πλευρά του ιδιοκτήτη-κηδεμόνα του σκύλου με τον ίδιο να επιμένει ότι τα όσα συνέβησαν ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου παράγοντα.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, ημέρα στην οποία προκλήθηκαν τα τραύματα από τα οποία κατέληξε λίγα 24ωρα αργότερα ο Όλιβερ, από κάμερα καταστήματος στον κεντρικό δρόμο της Αράχωβας. Στο καρέ έχουν καταγραφεί οι κινήσεις ενός άντρα που βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από το χάσκι.

Ο άγνωστος άνδρας φοράει κουκούλα, έχει περασμένη φωτογραφική μηχανή στον λαιμό του και κρατάει μια ομπρέλα ενώ δεν βρέχει. Στο επίμαχο καρέ το βλέμμα του άνδρα είναι στραμμένο προς τον σκύλο που φαίνεται να τον ακολουθεί.

oliver-1
oliver-2
oliver-3

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό σε μορφή βίντεο δόθηκε χθες στο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και ενημερώθηκε ταυτόχρονα ο κηδεμόνας του Όλιβερ. Πρόκειται για το πρώτο βίντεο που δείχνει τον σκύλο διπλα σε άνθρωπο χωρίς να είναι ξεκάθαρο μέχρι στιγμής τουλάχιστον εάν ο εν λόγω άνδρας εμπλέκεται στην υπόθεση ή αν απλά έτυχε να περπατάει δίπλα στο χάσκι.

Κατά πληροφορίες τα υπόλοιπα βιντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία εμφανίζουν τον Όλιβερ να κάνει βόλτες στην Αραχωβα μαζί με αδέσποτα σκυλιά.

Επιμένει ο ιδιοκτήτης για ανθρώπινο παράγοντα

«Δεν πιστεύω ότι έχει πέσει θύμα αγέλης σκύλων» επιμένει ο ιδιοκτήτης-κηδεμόνας του μιλώντας στο protothema.gr. «Ότι μπορεί να έχει πλησιάσει 2-3 σκυλιά δεν το θεωρώ απίθανο, αλλά να έχει τσακωθεί με αγέλη δεν το πιστεύω» προσθέτει ο Μιχάλης Φλέγκας.

Για τον ίδιο το πιο πιθανό σενάριο είναι «ανθρώπινος παράγοντας. Οι δαγκωματίες, το λουράκι του; Η αγέλη σκύλων είχε μαχαίρια στο στόμα και τον κάρφωσαν και του έβγαλαν το λουράκι. Περίεργα πράγματα που δεν κολλάνε στο παζλ».

Κατά τον κηδεμόνα του 8χρονου χάσκι «δεν υπήρχαν ίχνη δαγκώματος πέραν από ένα χτύπημα στο αυτί του αλλά δεν ήταν για δάγκωμα». Ο ίδιος λέει ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα ήθελε να κάνει κακό στον Όλιβερ. Ήταν κύριος με Κ κεφαλαιό. Ήταν ένα άκακο σκυλί, δεν μου είχε κάνει ποτέ κανείς κάποιο παράπονο».

Στην ερώτηση αν γνωρίζει για αγέλες στην Αράχωβα ο Μιχάλης Φλέγκας απαντά «ότι υπάρχουν αγέλες στην Αράχωβα, υπάρχουν. Αλλά θα πρέπει να διερευνηθεί πώς κυκλοφορούν ενώ κυκλοφορούν παιδάκια. Αν υπάρχουν αγέλες πώς κυκλοφορούσαν ελεύθερες; Πρέπει να το δούμε αυτό».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα μοναδικά πλάνα που έχει δεί «είναι ένα στιγμιότυπο που δεν δείχνει επίθεση. Δείχνει 2-3 σκυλία και το δικό μου να φεύγει κουτσαίνοντας για να γυρίσει σπίτι».

«Μαζί με τον Μιχάλη όλοι ενωμένοι και οι φιλόζωοι είμαστε στην Αράχωβα, συλλέγουμε στοιχεία που δείχνουν ένα δρόμο: ότι ο άτυχος Όλιβερ το σκυλί-σύμβολο έχει κακοποιηθεί δυστυχώς από άνθρωπο. Δίπλα στον Μιχάλη, δίπλα στην Αράχωβα, σύντομα θα έχουμε τη δικαιώση» λέει από την πλευρά της η δικηγόρος του κηδεμόνα του χάσκι, Ανθούλα Ανάσογλου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement