Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λογικές τιμές, αυξανόμενη ζήτηση-Υψηλές πληρότητες τα Χριστούγεννα, αναμονή από τους επαγγελματίες σε Καλάβρυτα και Ανατολική Αιγιάλεια

Published

on

Στο 80% φτάνει μέχρι ώρας η πληρότητα των ξενοδοχείων στην ορεινή Αιγιάλεια και Καλάβρυτα για την περίοδο των Χριστουγέννων με τις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία, καταλύματα και εστίαση, να είναι πλήρεις για τριήμερο των Χριστουγέννων, αναζητώντας όμως και το χιόνι το οποίο θα μπορούσε να ντύσει «κατάλληλα» με τουριστικό χρώμα την περιοχή, με πλήρη κάλυψη των διαθέσιμων κλινών τόσο για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς όσο αυτό των Θεοφανείων.

Οι τιμές στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων είναι σε ένα πλαίσιο λογικό, ξεκινώντας από τα 230 ευρώ και φτάνοντας στα 380, για δύο διανυκτερεύσεις, ανάλογα με το δωμάτιο και τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης οι τιμές ξεκινούν από 200 ευρώ την βραδιά. Η πόλη των Καλαβρύτων και η αγορά της στολίστηκαν και ετοιμάζονται για τις μέρες των γιορτών ενώ παράπονα τόσο για την πρόσβαση όσο και την έλλειψη εκδηλώσεων που θα τονώσουν την κίνηση εκφράζουν επαγγελματίες της ορεινής, Ανατολικής, Αιγιαλείας.
Στην ορεινή Αιγιάλεια η μέση τιμή στα καταλύματα για το διήμερο, Χριστούγεννα και αργίες, είναι στα 280 ευρώ με τους επαγγελματίες να δηλώνουν προετοιμασμένοι για μια μοναδική, οικογενειακή, εμπειρία αυτά τα Χριστούγεννα
Η επαναλειτουργία του Οδοντωτού αλλά και η απόφαση για αύξηση των δρομολογίων (τέσσερα την ημέρα) για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες αναμένεται να επιδράσει θετικά ενώ από χθες Σάββατο 16 Δεκεμβρίου έχει ανοίξει και το σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου, και ο νέος αναβατήρας κλειστού τύπου «Αχιλλέας» θα περιμένει τους επισκέπτες για μια βόλτα πάνω από τις πίστες του κέντρου.

Αυξημένη η ροή των κρατήσεων 

«Είμαστε στην φάση που γίνονται συνεχώς κρατήσεις, όμως, υπάρχουν και κάποιες ακυρώσεις που καλύπτονται αμέσως και έτσι το τελικό αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος αυτού θα τον δούμε παραμονές των Χριστουγέννων», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Επαρχίας Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, φέτος λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας, οι κρατήσεις καθυστέρησαν, το τελευταίο διάστημα όμως, ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου, η ζήτηση αυξάνεται σταδιακά και τα μηνύματα είναι πλέον αισιόδοξα.

Όσον αφορά το θέμα του Οδοντωτού η Ένωση Ξενοδόχων εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένοντας να παραμείνει ανοικτή χωρίς τα προβλήματα της τελευταίας περιόδου ενώ εκφράζει την ευχαριστία της στο δήμο τόσο για την φροντίδα της γραμμής ώστε να καθαριστεί και να παραμείνει ανοικτή όσο και για την πίεση να αυξηθούν τα δρομολόγια, από αυτό το Σαββατοκύριακο και τι αργίες μέσα στις γιορτές.

Ανταγωνιστικά τα μικρά καταλύματα

Σύμφωνα με το μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Οικονομοπούλου, η κάλυψη σε όλα τα οικογενειακά καταλύματα, είναι ικανοποιητική αλλά περιορίζεται για το τετραήμερο Σάββατο 23 έως και τις 26 του μηνός. Η ζήτηση είναι πιθανό να αυξηθεί και για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων εφόσον υπάρξει και η αναμενόμενη χιονοκάλυψη  οποία μπορεί να φέρει πολύ περισσότερο κόσμο στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση προς τους ορεινούς οικισμούς της Ανατολικής Αιγιαλείας είναι γενικά καλή, υπάρχουν  ζητήματα ανοικτά από μέτωπα του παρελθόντος γι αυτό και απαιτείται αυξημένη φροντίδα τόσο από την Πολιτική Προστασία του δήμου όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία είναι σε θέση να κινητοποιήσει ικανές δυνάμεις.

Στην περιοχή, εξαιτίας της περιορισμένης χιονοκάλυψης πέρυσι αλλά και των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, υπάρχουν κενά στην προσβασιμότητα μέσα στο χειμώνα που έχουν οδηγήσει μάλιστα κάποιες μεγάλες μονάδες είτε ν αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, είτε ακόμη και να βάλλουν πωλητήριο.

Έντονα είναι τα παράπονα για την πλήρη απουσία εκδηλώσεων του δήμου στην περιοχή η οποία έχει να ανταγωνιστεί τόσο τα γειτονικά Καλάβρυτα όσο και άλλες περιοχές στην Πελοπόννησο οι οποίες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ζωντάνια, σε αυτό το επίπεδο, μέσα στο χειμώνα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement