Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σήμερα το «αντίο» στον Μάκη Στεφάτο

Ήταν αρχηγός του πληρώματος του «74» και είχε αφήσει το στίγμα του ως ένας γνήσιος καρναβαλιστής

Published

on

Το τελευταίο «αντίο» σήμερα σ’ έναν γνήσιο καρναβαλιστή, τον Μάκη Στεφάτο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του αλλά και την καρναβαλική κοινότητα της πόλης.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο γεμάτο κουράγιο και κέφι. «Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής της ζωής και κλασική περίπτωση Κεφαλονίτη» είναι μια φράση που περιγράφει πλήρως τον Μάκη Στεφάτο, έναν άνθρωπο που ήταν πρώτος στην πλάκα και τα πειράγματα. Δραστηριοποιήθηκε για χρόνια στην Πάτρα ως επαγγελματίας ηλεκτρολόγος και επισκεύαζε συσκευές στο κατάστημά του.
Με τη σύζυγό του Γεωργία απέκτησαν τρία αγόρια. Τον Αριστοφάνη, τον Παναγιώτη και τον Γιάννη ενώ ευτύχησε να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια, τους Ιάσονα, Μάρκο, Κορίνα και Γιώργο.
Ως καρναβαλιστής, τα τελευταία χρόνια ήταν αρχηγός του πληρώματος 74, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον εκλιπόντα Σωτήρη Μιχαλόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή είχε παραδώσει με τον τρόπο του την ηγεσία στον Μάκη. «Αντίο Αρχηγέ…» έτσι τον αποχαιρετά η ομάδα του πληρώματος 74 του ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ κλαφσίγελος.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement