Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

“Όχι άλλο αίμα, επικίνδυνο τώρα!”-Οι ένστολοι της Αχαΐας θα δώσουν το «παρών» σήμερα στην Παλιά Βουλή

Published

on

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Κολοκοτρώνη έξω από την Παλαιά Βουλή πραγματοποιούν σήμερα οι ένστολοι από όλη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους κατά τα επεισόδια στου Ρέντη και για το γεγονός ότι κινδυνεύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Στην σημερινή κινητοποίηση θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, η οποία την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, διεκδικώντας μέτρα για την προστασία των αστυνομικών και την πάταξη της οπαδικής βίας, αλλά και την αναγνώριση του πάγιου αιτήματός της, να θεωρηθεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

«Δεν θέλουμε άλλο αίμα στις αρένες των γηπέδων. Ζητάμε άμεσα μέτρα τώρα για να μη θρηνούμε θύματα αστυνομικούς ή συμπολίτες μας στα γήπεδα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, τονίζοντας πως επιβάλλεται να αναγνωριστεί ότι το επάγγελμα των ενστόλων είναι επικίνδυνο.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΑΥΑ Γιώργος Μπαλάσης επισημαίνει την αναγκαιότητα ίδρυσης αυτοτελούς υπηρεσίας οργανικά δομημένης, ενός Τμήματος Διμοιρίας στην Αχαΐα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών με εκπαιδευμένο και με κατάλληλο εξοπλισμό ενισχυμένο προσωπικό ώστε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο το ιδίως σήμερα που γήπεδα έχουν μετατραπεί σε αρένες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement