Connect with us

Ελλάδα

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα: Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Published

on

O Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τον καιρό που θα κάνει την ημέρα των Χριστουγέννων και φέρεται να είναι ήπιος, με θερμοκρασίες που θα είναι υψηλές για την εποχή.

Ο παρουσιαστής καιρού του Mega, ανέφερε ότι με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 17-18 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, ενώ την Τετάρτη (20/12) και την Πέμπτη (21/12) αναμένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Επίσης, σχετική βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή (22/12), ενώ το Σαββατοκύριακο (23-24/12) η θερμοκρασία θα κινηθεί στους 18-20 βαθμούς.

Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος καιρός, ενώ από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, υπάρχει μικρή πιθανότητα ο υδράργυρος να υποχωρήσει λίγους βαθμούς και να εμφανιστεί κρύο.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα αναφέρουν για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Τρίτη (19/12)

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 και στα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τετάρτη (20/12)

Στο Ιόνιο (νότια της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Στερεά και τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από το βράδυ στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά νότιοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Πέμπτη (21/12)

Στα βορειοδυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Παρασκευή (22/12)

Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια, κυρίως στην περιοχή Κρήτης και νοτίων Κυκλάδων, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο (23/12)

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένεςστα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement