Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«ΜΑΧΗ» ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ – ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Ο Δήμος μήνυσε τον δικηγόρο τους! Διαψεύδει ο συνήγορος τους ισχυρισμούς!

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

«Μάχη» έγινε στα Δικαστήρια της Πάτρας χθες το μεσημέρι οπότε και συζητήθηκε η αίτηση των 199 συμβασιούχων του 2022 να παραμείνουν στην δουλειά τους. Οι δικηγόροι του Δήμου ήλθαν σε αντιπαράθεση με τον Δικηγόρο των εργαζομένων Δημήτρη Πετρόπουλο (εργατολόγο εξ Αθηνών) ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής άφησε αιχμές για «περίεργες συναλλαγές αντιδημάρχου της Πάτρας με εκπροσώπους της Δικαιοσύνης ώστε να μην δικαιωθούν οι συμβασιούχοι. Μάλιστα σε ανακοίωσή του ο Δήμος κάνει λόγο για αισχρή επίθεση και τον χαρακτηρίζει αντικομμουνιστή, ενώ του υποβάλλει και μήνυση. Γράφει η ανακοίνωση:

“Το θέατρο της υποκρισίας που έχουν στήσει δημοτικές παρατάξεις και συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία κι έχει ως θύματα, τους πρώην ωφελούμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, συνεχίζεται.

Μάλιστα, στη σημερινή εκδίκαση για την προσωρινή διαταγή που αφορά 199 πρώην ωφελούμενους της δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ 2/2022, ξεπέρασαν κάθε όριο.

Οι κύριοι Σβόλης, Ρώρος, Χρυσανθακόπουλος, Αθανασόπουλος, των οποίων τα κόμματα έχουν φέρει σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση τους εργαζόμενους, προσπάθησαν άλλη μια φορά, να ρίξουν την ευθύνη στη Δημοτική Αρχή, η οποία είναι η μόνη που διαχρονικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Είναι οι ίδιοι, που στο αίτημα των εργαζόμενων να ψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί εντολή στο δικηγόρο του Δήμου να συνομολογήσει στο αίτημα, αρνήθηκαν να ψηφίσουν κι «έκαναν την πάπια», φοβούμενοι τον καταλογισμό.

Το αποκορύφωμα όμως, της σημερινής επίθεσης ενάντια στη Δημοτική Αρχή ήταν η αισχρή στάση του δικηγόρου Δημήτρη Πετρόπουλου, γνωστού εργατολόγου με αντικομμουνιστικές εμμονές και διαχρονικού συκοφάντη της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας.

Ο κύριος αυτός κατηγόρησε στέλεχος της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα Αντιδήμαρχο, ότι μέσω συγγενικού του προσώπου στην Εισαγγελία, παρενέβη στον Άρειο Πάγο, από όπου έγινε δήθεν παρέμβαση στον δικαστή του Λασιθίου, ώστε να απορρίψει το αίτημα των εργαζομένων! Μάλιστα, υποστήριξε δημόσια, ότι αυτά του τα είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου.

Έτσι προσπαθεί να δικαιολογηθεί στους εργαζόμενους, γιατί τους «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Η Δημοτική Αρχή προχωρά σε μηνυτήρια αναφορά κατά του δικηγόρου Δημήτρη Πετρόπουλου, για τη συκοφαντία και τα αίσχη που εξαπέλυσε σήμερα δημόσια στο Δικαστήριο”!

 

ΑΙΧΜΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Η δημοτική αρχή άφησε αιχμές και εναντίον άλλων παρατάξεων. Ο Κώστας Σβόλης μιλώντας στην «Γνώμη» τόνισε ότι κατέθεσε ως μάρτυρας και υπεραμύνθηκε της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τους συμβασιούχους. Η οποία ανέφερε πως θα πρέπει να επαναπροσληφθούν και τα έξοδα της μισθοδοσίας τους να καλυφθούν από αναμόρφωση του προϋπολογισμού. «Το κυρίαρχο όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί ο κ Πελετίδης να παρακάμπτει τις αποφάσεις του» κατέληξε.

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων Δημήτρης Λυμπέρης τόνισε ότι ο κ. Πελετίδης είναι συνεχώς απέναντί τους. Μάλιστα το πρωί οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και στη συνέχεια πορεία μέχρι το Δικαστήριο.

 

Ο κ. Ρώρος δήλωσε στην «Γνώμη» ότι την απόλυτη ευθύνη έχει η δημοτική αρχή Πελετίδη ο οποίος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έλεγε στους εργαζόμενους ότι θα τους μονιμοποιήσει και όταν έφθασε η ώρα να τους ανανεώσει την σύμβαση για να μπουν ταμείο ανεργίας… τους ξέχασε και έστριψε δια του αρραβώνος ως άλλος… Ιανός με δύο πρόσωπα.

 

Ο Δ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Η «Γνώμη» μίλησε με τον γνωστό εργατολόγο Δημήτρη Πετρόπουλο. Ο οποίος δηλώνει πως… έπεσε από τα σύννεφα διαβάζοντας την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, καθώς ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο στο Δικαστήριο και ουδέποτε άφησε αιχμές για αντιδήμαρχο. Μάλιστα δεν θέλησε να κάνει κανένα άλλο σχόλιο. Μάλστα ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε πως από την πλευρά τους οι συμβασιούχοι έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατηγορώντας τον κ. Πελετίδη πως δεν εφάρμοσε την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επαναπρόσληψή τους.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement