Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σαράντα μέρες χωρίς τον Θεόδωρο Μαραζιώτη-Aύριο το μνημόσυνο στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα

Published

on

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από την μέρα που έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, επί σειρά ετών διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, Θεόδωρος Γ. Μαραζιώτης.

Η οικογένειά του θα τελέσει μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, αύριο στις 8:30 το πρωί στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, στη πόλη που έζησε και προσέφερε, ως κορυφαίος γιατρός- νευροχειρουργός και ως άνθρωπος του πνεύματος και των γραμμάτων αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.
Ο εκλιπών ήταν πρωτοπόρος στις νευροχειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και η φήμη του ως χειρουργού ήταν μεγάλη, όμως ο ίδιος ήταν πάντα ταπεινός, σεμνός και μετριοπαθής. Κατά τη διάρκεια της λαμπρής ακαδημαϊκής του πορείας εκπαίδευσε εκατοντάδες φοιτητές και ειδικευόμενους ιατρούς στο αντικείμενο της νευροχειρουργικής. Εκπόνησε πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και συμμετείχε ως μέλος, σε πολλές επιστημονικές εταιρείες ενώ υπήρξε ομιλητής και διοργανωτής σε επιστημονικές εκδηλώσεις.
Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έτυχε μεγάλης εκτίμησης από συναδέλφους καθηγητές, ιατρούς ΕΣΥ και ειδικευόμενους ενώ οι συνάδελφοί του τον αναγνώριζαν ως έναν μεγάλο δάσκαλο. Τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη, υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο με αφοσίωση, όραμα και συνέπεια.
Η οικογένειά του, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί θα τιμήσουν τη μνήμη του και θα προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του.
Να σημειωθεί πως αντίστοιχο μνημόσυνο τελέστηκε και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Τραγανό Ηλείας, εκεί όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και αναπαύεται αιώνια.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement