Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η αγορά σε κλίμα γιορτής-

Ελκυστικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα Αίγιο και Καλάβρυτα

Published

on

Σε ικανοποιητικά, εν μέσω εορτών, επίπεδα, κινείται η αγορά της Πάτρας από χθες Πέμπτη με τους εμπόρους να αναμένουν κορύφωση της κίνησης έως και την Κυριακή, Παραμονή των Χριστουγέννων.

Σε μια προσπάθεια να δώσει εορταστικό χρώμα στην αγορά, σχετικά καθυστερημένα και σε περιορισμένα επίπεδα σε σχέση με το 2022 -καθώς υπάρχει έλλειψη σε επίπεδο χορηγιών-από σήμερα Παρασκευή και από την Έλληνος Στρατιώτου ο Εμπορικός Σύλλογος επιχειρεί να κάνει πιο επισκέψιμη την αγορά.
Μετά από αποφάσεις του Δ.Σ. που συνεδρίασε την Τρίτη, ο Σύλλογος αναμένεται να εκδώσει πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο Αχαΐας, για τα δύο τριήμερα έντονου εμπορικού ενδιαφέροντος αλλά και κίνησης, από σήμερα Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 του μηνός και την επόμενη εβδομάδα το τριήμερο Παρασκευής 29 έως και την Κυριακή 31, Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική μπάντα με δώρα για παιδιά και μπαλόνια η οποία θα κινηθεί γεωγραφικά σήμερα στην περιοχή της Έλληνος Στρατιώτου, αύριο Σάββατο στην αγορά της Ακρωτηρίου και την Κυριακή δύο μουσικές μπάντες με δώρα και εκπλήξεις για τα παιδιά, θα διατρέχουν πεζές δρόμους του κέντρου της Πάτρας.
Αντίστοιχο θα είναι και το πρόγραμμα για το επόμενο τριήμερο έως και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλο, η χριστουγεννιάτικη αγορά, αναμένεται να «ζεσταθεί» για τα καλά αυτό το τριήμερο, με το δώρο των Χριστουγέννων, «γυρίζοντας σελίδα μετά από ένα δύσκολο τρίμηνο, Σεπτεμβρίου– Νοεμβρίου, περίοδο κατά την οποία η κίνηση ήταν υποτονική, με πτώση έως και 30% σε σχέση με το 2022».
Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Ρούπας επισημαίνει ότι η περίοδος των εορτών, με βάση την κίνηση τα τελευταία 24ωρα, αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο, καλώντας το κοινό να προτιμήσει τα τοπικά καταστήματα και τις επιχειρήσεως που μπόρεσαν και στάθηκαν δίπλα του, από την περίοδο της κρίσης αλλά και κατά την πανδημία. «Η αγορά ζεσταίνεται καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι με το σκεπτικό ότι ο καταναλωτής έχει περιορίσει αγορές στρεφόμενος στα είδη πρώτης ανάγκης» σύμφωνα με τον κ. Ρούπα.


Με επίκεντρο το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο
Σε κλίμα γιορτινό κινείται τα τελευταία 24ωρα η αγορά του Αιγίου όπου τον τόνο δίνουν φέτος οι πλούσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται πέριξ του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στα Ψηλά Αλώνια που έχουν επεκταθεί όμως και στην ανακαινισμένη πλατεία Αγ. Λαύρας αλλά και το ‘Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου’ στην οδό Μητροπόλεως, πλησίον του ναού της Φανερωμένης.
Οι εκδηλώσεις του Πάρκου αποτελούν «μαγνήτη» για χιλιάδες επισκέπτες και έχουν ως στόχο να τονώσουν και το κλίμα στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, τους Φούρνους και τα Ζαχαροπλαστεία.
Σύμφωνα με τη διοργανώτρια ΔΗΚΕΠΑ, πλούσιο θα είναι πρόγραμμα στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Αιγίου «Ονειροχώρα» και αύριο Σάββατο αλλά και την Κυριακή μεθαύριο, Παραμονή των Χριστουγέννων. Από τις 10:30 το πρωί αύριο Σάββατο, προπαραμονή των Χριστουγέννων, το Νεραϊδόσπιτο της «Ονειροχώρας» του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου Αιγίου θα έχει πολλές δουλειές! Μαγικές μεταμορφώσεις, μπαλονοκατασκευές και άλλες εκπλήξεις για όλους. Στις 11:00 οι Νηπιαγωγοί της Παραμυθούπολης αναλαμβάνουν δράση με ψυχοκινητικά παιχνίδια για παιδιά 4-6 ετών. Στις 12:00 αναλαμβάνουν δράση οι μαθητές του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Αιγίου και Πρότυπου ΕΠΑΛ με ενυδάτωση, θρέψη και προστασία χειλιών υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Αυξημένη ήδη η επισκεψιμότητα
Για πρώτη φορά φέτος στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σπήλαιου Λιμνών Καστριών φιλοξενούνται ψυχαγωγικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό άνοιξε από την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ήδη σύμφωνα με το εμπορικό δίκτυο «Αζάνες» η κίνηση με την επισκεψιμότητα στα μαγαζιά είναι ήδη αυξημένη.
Ήδη από χθες Πέμπτη και η επισκεψιμότητα στα Καλάβρυτα είναι αυξημένη ενώ στο 90% είναι η κάλυψη στα καταλύματα για το τετραήμερο, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 25, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Τα Καλάβρυτα αναμένουν και χιλιάδες ημερήσιους επισκέπτες καθώς το Χριστουγεννιάτικο χωριό της πλατείας αλλά και οι υψηλού επιπέδου παροχές σε επίπεδο εστίασης αλλά και φιλοξενίας, αποτελούν πόλο έλξης.
Χωρίς επαρκές χιόνι για χιονοδρομίες αλλά με ανοικτό το Σαλέ και το νέο αναβαθμισμένο αναβατήρα «Αχιλλέα» να βρίσκεται στη θέση του για… μοναδική εμπειρία ανάβασης έως και την περιοχή Βαθιά Λάκκα», λειτουργεί το Χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα παρουσιαστεί η παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την βοήθεια του θεατρικού ομίλου «Πάνος Μίχος».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement