Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής αρχής του Αιγίου

Published

on

 

 

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

 

Η αφετηρία μιας νέας πορείας για τη Δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλογερόπουλου γράφτηκε το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στη Μυρτιά  όπου πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής της Αιγιάλειας για την περίοδο 2024-2028.

Παραμονές των Χριστουγέννων ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος με τους 28 νεοεκλεγείς ή επανεκλεγείς δημοτικούς συμβούλους ορκίστηκαν ενώπιον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Ιερώνυμου ο οποίος και προέστη της Τελετής.

Ορκίστηκαν μεταξύ του νέου αυτοδιοικητικού σχήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ως επικεφαλείς της μείζονος μειοψηφίας ο Χρήστος Γούτος και της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ορκίστηκαν επίσης τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και πρόεδροι οικισμών οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παρέστησαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος βρέθηκε από χθες στην πόλη με αφορμή την τελετή βράβευσή του από το δήμο, ο βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Παρέστησαν ακόμη ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κατ. Σολωμού, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης και ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ευχήθηκε η νέα περίοδος που ξεκινά να είναι δημιουργική, με την ευλογία και της Παναγίας Τρυπητής προστάτιδας του Αιγίου.

«Ανάπτυξη, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κατά την ομιλία του μίλησε με λόγια ρεαλιστικά για την ανάγκη, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση και την καθημερινή μέριμνα των νέων αυτοδιοικητικών αρχόντων, να αναβαπτιστεί ο πολίτης στη δημοκρατία και τη συμμετοχικότητα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο φαινόμενο της αποχής και τους κινδύνους που αυτή υποκρύπτει.

Σχολίασε δεικτικά το φαινόμενο της έκπτωσης της ποιότητας του πολιτικού λόγου και του αρνητισμού που αποτελεί ‘όπλο’ της κατασκευασμένης πολιτικής προπαγάνδας κατά των αντιπάλων, την έκπτωση αξιών και εν τέλει στην έκπτωση της πολιτικής στα μάτια των πολιτών.

«Η σοβαρότητα της εκφοράς του πολιτικού λόγου και τη συνέπεια λόγων και έργων, είχα και έχω πάντοτε κατά νου ως γνώμονα της δημόσιας παρουσίας μου στα αυτοδιοικητικά πράγματα επί τρεις δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Τόνισε ότι θα είναι συνεπής στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος που προτάθηκε στους δημότες αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί για εμάς ηθική επιταγή η υλοποίησή του με το ίδιο πάθος που δουλέψαμε μέχρι τώρα ενώ βασικοί άξονες του προγράμματός μας θα είναι η ανάπτυξη με εξωστρέφεια και βιωσιμότητα».

“Όνειρό μας και φιλοσοφία και σκοπός μας είναι το Αίγιο να μετατραπεί σε μια ‘smart city’ με την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ανεκτικότητα, να γίνει όλη η πόλη και νη περιοχή μας μαγνήτης για τα ταλέντα, τους δημιουργικούς ανθρώπους της γνώσης, της καινοτομίας και της τέχνης με την ψυχαγωγίας» τόνισε ακόμη ο δήμαρχος, μιλώντας στον πληθυντικό αριθμό και τονίζοντας το θέμα της ενότητας και της ομαδικότητας στα οποία κατά βάση επενδύει την απόδοση του νέου σχήματος κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινά από την 1-1-2024.

Ο δήμαρχος ορκίσθηκε ενώπιον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.κ. Ιερώνυμου ο οποίος και προέστη της Τελετής

 

Οι Κατερίνα Σολωμού, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Κώστας Σβόλης και Σπύρος Σκιαδαρέσης

 

Ορκίστηκαν ως επικεφαλείς της μείζονος μειοψηφίας ο Χρήστος Γούτος και της ελάσσονος Κώστας Σπηλιόπουλος

 

Ο πρώην Υφυπουργός Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας και ο βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement