Connect with us

Ελλάδα

Επαμεινώνδας Κωστέας: Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο – «Τα έδινε όλα για την πατρίδα»

Published

on

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θλίψης πραγματοποιήθηκε το πρωί η νεκρώσιμος ακολουθία στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Μεγάλη Μαντίνεια, του Δήμου Δυτικής Μάνης του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε BUCKEYE, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς , φίλοι, συνάδελφοι, συνέρρευσαν στον ιερό ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον «άξιο, άριστο οικογενειάρχη» επισμηναγό, «που τα έδινε όλα για την πατρίδα» όπως ανέφεραν, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Το φέρετρο του 40χρονου είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του, που έμελλε να δουν και να καταγράψουν σε βίντεο τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Όπλων.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Αντισμήναρχος Ηλιας Αθανασόπουλος, μοίραρχος του Επαμεινώνδα Κωστέα στην 363 μοίρα Τ-2 «Δαναός». συμμετείχαν μαζί στην τελευταία αποστολή και είχαν απογειωθεί μαζί τα αεροσκάφη τους την μοιραία ημέρα.

«Να είμαι η τελευταία μάνα που αποχαιρετά τον ήρωά της»

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Βάρβαρα, η οποία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακούστηκε να λέει «να είμαι η τελευταία μάνα που αποχαιρετά τον ήρωα της».

Ο 12χρονος γιος του Νάσος έλαβε το ξίφος και την ελληνική σημαία που σκέπασε το φέρετρο του ηρωικού επισμηναγού.

Απονομή ανώτατου βαθμού στον επισμηναγό με Προεδρικό Διάταγμα

Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονεμήθηκε ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Δείτε φωτογραφίες

Ροή ειδήσεων

Advertisement