Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημαιρεσίες: Η «εικόνα» σε Αίγιο και Καλάβρυτα

Published

on

Του Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

*** Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 12.00 μμ. συνεδριάζει στο Αίγιο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή του προεδρείου και της νέας Δημαρχιακής Επιτροπής ενώ παράλληλα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις σε σχέση με τα πρόσωπα τα οποία θα πλαισιώσουν τον Δημήτρη Καλογερόπουλο κατά τη νέα θητεία του. Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστο για το πρώτο μισό της νέας θητείας, εκ μέρους του επανεκλεγέντος δημάρχου, προορίζεται ο δικηγόρος Ανδρέας Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου είναι δημοτικός σύμβουλος από την Δ.Ε. Αιγείρας, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού του Δημάρχου «Αιγιάλεια Τώρα» και είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της ενιαίας διοικητικής περιφέρειας Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και Ειρηνοδικείων Καλαβρύτων και Ακράτας.

Θέσεις Αντιδημάρχων αναμένεται να λάβουν, ο Δημήτρης Φιλιππάτος (πιθανότατα στην Πολιτική Προστασία ή στα Οικονομικά και τον Τουρισμό), ο Νίκος Καραϊσκος (Καθαριότητα), ο Βασίλης Χριστόπουλος (Υποδομών), η Διαμάντω Βασιλακοπούλου Καρτσωνάκη (Υγεία, Πολιτισμός και με αρμοδιότητες και για τα πρώην Νομικά Πρόσωπα) ενώ για το Λιμενικό Ταμείο είναι πιθανό να διατηρηθεί στη θέση της προέδρου η νεοεκλεγείσα με τον κ. Καλογερόπουλο Μαρία Ιατροπούλου. Αντιδήμαρχοι με χωρικές αρμοδιότητες στην περιοχή Αιγείρας – Ακράτας και Συμπολιτείας – Ερινεού ή/και για θεματικές Αντιδημαρχίες αναμένουν να αξιοποιηθούν και πάλι οι νυν σύμβουλοι, Γιώργος Φραγγονικολόπουλος, Μαρία Σταυροπούλου και Γιώργος Ντίνος. Επίσης, θέσεις αντιδημάρχων διεκδικούν, η απερχόμενη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας και ο δικηγόρος Τάκης Αγγελόπουλος.

 

*** Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 θα γίνει και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για τη θέση του προέδρου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, θα προταθεί ο νυν Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Βασιλόπουλος. Για τη νέα Δημαρχιακή Επιτροπή οι προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου θα είναι οι Γιάννης Σαμαρτζόπουλος και ο νεοεκλεγείς με την παράταξη του δημάρχου σύμβουλος Ανδρέας Ζυγούρας. Επίσης, ο κ. Σαμαρτζόπουλος αναμένεται να παραμείνει ως αντιδήμαρχος αρμόδιος επί των Οικονομικών ενώ θέσεις Αντιδημάρχων, στις Δ.Ε. Κλειτορίας και Παϊων διεκδικούν, αντίστοιχα, οι νυν Αντιδήμαρχοι Σωτήρης Δουκλιάς και Γεώργιος Ροδόπουλος.   Οι σκέψεις του Δημάρχου για τον ορισμό εν νέου Αντιδημαρχιών με χωρική – γεωγραφική, κατανομή, δεν έχουν πάντως αποκρυσταλλωθεί ακόμη.  Είναι πιθανό κάποιες από τις Αντιδημαρχίες με χωρική αρμοδιότητα, να περάσουν σε θέσεις εντεταλμένων συμβούλων δημάρχου, με ή χωρίς αντιμισθία. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος καλείται να επιλέξει αν θα προχωρήσει στον ορισμό θεματικών Αντιδημάρχων καθώς προβλέπεται πλέον και μια νέα Αντιδημαρχία με αρμοδιότητα σε Πολιτισμό, Αθλητισμό και Πρόνοια στη θέση των καταργούμενων οργανισμών (ΝΠΔΔ «Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός» Δήμου Καλαβρύτων και ΔΗΚΕΚ «Σπήλαια Λιμνών – Καστριών»).  Θέσεις εντεταλμένου συμβούλου ή/και Αντιδημάρχου διεκδικούν οι νυν Ζήσιμος Ζησιμόπουλος, Θύμιος Φλογεράς, ο πρώην Νίκος Σφαραγκούλιας και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι του κ. Παπαδόπουλου κ. Ζυγούρας και Παναγιώτης (Τάκης) Βαρβιτσιώτης.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement