Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο τελικό στάδιο η πρόταση για την παραλιακή ζώνη

Επίσκεψη Πελετίδη στα γραφεία της «Γνώμης», τι αποκάλυψε ο Δήμαρχος Πατρέων για τους στόχους της δημοτικής Αρχής

Published

on

Tην καθιερωμένη εθιμοτυπική επίσκεψη για ανταλλαγή ευχών, πραγματοποίησε χθες στη «Γ», ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Στη διάρκεια της συζήτησης με τον εκδότη της «Γ» Γιάννη Χ. Χριστόπουλο και στελέχη της εφημερίδας, ο Δήμαρχος Πατρέων, προσδιόρισε τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για τη νέα χρονιά, ενώ «έβγαλε» και αρκετές ειδήσεις. Αναλυτικά:
-Παραλιακή ζώνη: Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμες για υποβολή μέχρι το τέλος του μήνα οι προτάσεις του Δήμου, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου, να έχει εκπονηθεί η οριστική μελέτη και να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν είναι εξασφαλισμένη.
-Αντιδρομήσεις-πεζοδρόμηση Μαιζώνος: H κυκλοφοριακή μελέτη, έχει ήδη παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων. Πρόκειται για τη μελέτη όπου θα βασιστούν οι αντιδρομήσεις κυκλοφορίας δρόμων της πόλης. Μετά από τις ενστάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, για τις δυσκολίες διέλευσης των λεωφορείων από όλο το μήκος της Κανακάρη, αποφασίστηκε συμπληρωματική σύμβαση για διευκόλυνση. Πρόσθετες αντιδρομήσεις οδών, όπως οι: Αράτου, Ζαΐμη, Μαιζώνος, Κωνσταντινουπόλεως και διπλής κατεύθυνσης η Αγίας Σοφίας (Κωνσταντινουπόλεως ως κόμβο Κορίνθου). Οι προτάσεις αναμένονται να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι τα τέλη του πρώτου εξαμήνου.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα όσα έχουν δει τος φως της δημοσιότητας, οι ρυθμίσεις προβλέπουν:
-Αντιδρόμηση της Κορίνθου και της Κανακάρη, με τους δύο βασικούς αυτούς κομβικούς οδούς του κέντρου της Πάτρας να αλλάζουν κατεύθυνση.
–Πεζοδρόμηση της Μαιζώνος από το ύψος της Αράτου έως και το ύψος της Γούναρη.
-Αντιδρόμηση των τμημάτων της βόρειας πλευράς της Μαιζώνος (προς την Αγίας Σοφίας) που δεν θα έχουν πεζοδρομηθεί. Αντίθετα, τα τμήματα της οδού από τη Γούναρη και μετά θα παραμείνουν στην ίδια κατεύθυνση.
-Αντιδρομούνται οι οδοί Αράτου και Ζαΐμη για τη διέλευση λεωφορείων προς τη νέα «ανάποδη» Μαιζώνος.
–Αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως, της οδού δηλαδή που αποτελούσε έως τώρα μία από τις εισόδους προς το κέντρο της Πάτρας.
–Διπλή κατεύθυνση της Αγίας Σοφίας.
Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στα δημοτικά πάρκινγκ που υπάρχουν και προσφέρουν 1500 θέσεις, δωρεάν στάθμευσης, ενημερώνοντας ότι ήδη έχει καταθέσει προτάσεις προς την υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, για προμήθεια ηλεκτρικών μίνι μπας ή λεωφορείων, στο πλαίσιο προγραμμάτων του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο
Ο κ. Πελετίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει σταδιακά η μετακόμιση των δημοτικών υπηρεσιών στο νέο διαμορφωμένο κτίριο του πρώην Αρσακείου. Πρέπει, όπως είπε, να ξεπεραστούν ορισμένα μικρά προβλήματα, ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιακής φύσεως, που αφορούν τη σύνδεση των υπηρεσιών μέσω της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».
Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι θα αναβαθμιστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώστε να γίνει πιο σύγχρονη και πιο νεανική.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement