Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” από την ζωή μία μεγάλη ευεργέτιδα – ΦΩΤΟ

Published

on

Συγκίνηση σε όλη την Πάτρα προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Ελένης Ζαφειροπούλου-Διγενοπούλου. Το όνομά της έχει ταυτιστεί με τη δωρεά του πολύτιμου διαγνωστικού µηχανήματος για τους καρκινοπαθείς του Πετ Σκαν (PET/CT) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2018. Του ιστορικού κτιρίου «Μαραγκοπούλειο» προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και του κτιρίου που στεγάζει υπηρεσίες των Παιδικών Χωριών SOS.

Η πρώτη δωρεά της Ελένης Ζαφειροπούλου-Διγενοπούλου προς το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ύψους 1,4 εκατομμυρίου ευρώ ήρθε μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της τότε πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, η οποία ως γιατρός γνώριζε την αναγκαιότητα απόκτησης αυτού του σπουδαίου μηχανήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελένη Διγενοπούλου-Ζαφειροπούλου ήταν θεία της Αντας Παπαπάνου, πρώην συζύγου του πρώην πρωθυπουργού. Ηταν αδελφή της μητέρας της Θεανώς. Η εκλιπούσα ήταν σύζυγος του Δημοκλή-Αλκιβιάδη Διγενόπουλου, ο οποίος καταγόταν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας.

ΠΑΤΡΑ: "Εφυγε" από την ζωή μία μεγάλη ευεργέτιδα

Ροή ειδήσεων

Advertisement