Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι συνέβη και αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υποψήφιος βουλευτής – ΘΑΝΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ: Δεν είναι κακούργημα

Published

on

Του Κ. Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Πάτρα ανήμερα των Θεοφανείων η είδηση πως 10 πάνοπλοι Αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αθηνών, έκαναν έφοδο στην Πάτρα και συνέλαβαν μέλος συνεταιρισμού και πρώην περιφερειακό σύμβουλο αλλά και υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος είχε καταγγελθεί για εκβιασμό. Την καταγγελία είχε κάνει ο  Πατρινός επιχειρηματίας  Κ.Β.  πρώην δημοτικός σύμβουλος και επίσης στέλεχος του συνεταιρισμού. Ο επιχειρηματίας έχει κατηγορηθεί για «υπεξαίρεση» εκατομμυρίων στον συνεταιρισμό ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης από μέλη τα νυν διοίκησης. Μάλιστα τον εκπροσωπεί στην συγκεκριμένη ιστορία ο Αλέξης Κούγιας. Ο Κ.Β. υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από Πατρινό υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο  ο οποίος ήταν και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος αλλά πολύ πιο παλιά υποψήφιος βουλευτής. Σύμφωνα με το περιβάλλον του καταγγέλλοντος, ο συλληφθείς είχε εμφανιστεί και του ζήτησε 300.000 ευρώ ώστε να καταφέρει μέσω διάφορων μεθόδων που έχουν σχέση με το Δ.Σ. να μην προχωρήσει η δικαστική διαμάχη σε βάρος του. Ο Κ.Β. έκανε πως δέχθηκε αλλά ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το μπλόκο των αρχών Ασφαλείας στήθηκε σε δύο σημεία της βόρειας Πάτρας. Αφενός σε παραλιακή καφετέρια και αφετέρου στις εγκαταστάσεις του καταγγέλλοντος των εκβιασμών από τον οποίο ζητήθηκαν 300.000 ευρώ προκειμένου να πάψει η αντιπαράθεση του συνεταιριστικού φορέα με τον πασίγνωστο επιχειρηματία.

Οι  δύο άνδρες συναντήθηκαν στο παραλιακό καφέ της βόρειας Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής και ενώ τελούσαν υπό παρακολούθηση από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Ακολούθως μετέβησαν στην επαγγελματική εγκατάσταση του καταγγέλλοντος και εκεί ο φερόμενος ως εκβιαστής και η φίλη του πήραν μία τσάντα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ηταν 150.000 ευρώ. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι άνδρες του τμήματος εκβιαστών και συνέλαβαν το ζευγάρι.

Εξάλλου οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές Ασφαλείας εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της καφετέριας. Τόσο ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος όσο και η σύντροφός του, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα με κακουργηματική κατηγορία. Ωστόσο ο Εισαγγελέας, διαβάζοντας την δικογραφία μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, Θάνο Αμπατζή, από την στιγμή που στην υπόθεση δεν υφίσταται βία ή απειλή, όπως απαιτεί ο νόμος, τότε δεν μπορεί η κατηγορία να είναι κακούργημα. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 15 Ιανουαρίου. Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος προκάλεσε έκπληξη στο περιβάλλον του επιχειρηματία που τον κατήγγειλε. Μάλιστα ενημέρωσε τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια για τις περαιτέρω ενέργειες.

 

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ξυλοδαρμού, τότε ως θύμα. Είχε καταγγείλει πατέρα και γιο από χωριό της Αχαϊας ότι τον είχαν χτυπήσει. Μάλιστα είχε νοσηλευθεί και στο Νοσοκομείο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement