Connect with us

Πολιτική

Σπύρος Γερ. Σκιαδαρέσης: «Για το αύριο που μας αξίζει»

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του «σπιράλ», με δυναμική παρουσία στον χώρο του επιχειρείν, με όραμα και διάθεση προσφοράς στην πόλη του.

Ο λόγος για τον γνωστό επιχειρηματία Σπύρο Γερ. Σκιαδαρέση, συνεχιστή της ομώνυμης Πατρινής λουκουμοποιίας, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά και δίνει τον δικό του αγώνα για να  «ανοιχτεί» το όνειρο για μια άλλη Πάτρα.

Πιστεύει στις δυνατότητες του Πέτρου Ψωμά θεωρώντας τον ικανό δήμαρχο για να καταστήσει την Πάτρα σε μια σύγχρονη, φωτεινή, πολύχρωμη, εξωστρεφή και αισιόδοξη πόλη.

Μιλά στην «Γ» για την απόφασή του να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, για την βαρύνουσα σημασία που έχουν για το μέλλον της αχαϊκής πρωτεύουσας και για την δυναμική που έχουν οι προγραμματικές θέσεις του «σπιράλ».

 Κύριε Σκιαδαρέση, για ποιόν λόγο αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με το σπιράλ;

Στο «σπιράλ» μιλάμε την ίδια γλώσσα. Βλέπουμε τα προβλήματα με την ίδια ματιά και την προοπτική λύσης με την ίδια διάθεση. Από το 2019 που εντάχθηκα στους κύκλους του, το σπιράλ ανοίγεται στην πόλη περήφανα. Ο Πέτρος Ψωμάς, που χρόνια γνωρίζω και συμπορευόμαστε σε ποικίλες δράσεις, είναι αγνός, ειλικρινής και ακομμάτιστος, χαρακτηριστικά γνωρίσματα του που ώθησαν στην πρωτοβουλία του να δημιουργήσει και να ηγηθεί του «σπιράλ».

Το «σπιράλ» είναι ένα σύνολο πολιτών με πολιτικό, επαγγελματικό, κοινωνικό πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα που με μοναδικό γνώμονα τον πόθο μας για την ανάπτυξη της Πάτρας μας θέτουμε εαυτούς στην κρίση των συμπολιτών μας. Είμαστε εθελοντές, είμαστε πολίτες, δεν είμαστε πολιτικοί, δεν προερχόμαστε από πολιτικά όργανα και κομματικές ομάδες. Πιστεύουμε ότι η Πάτρα μας έρχεται πάνω από τα κόμματα και τις πολιτικές τους και επιθυμούμε να την δούμε να ανθεί και πάλι.

 Σε ποιους τομείς θεωρείτε πως θα μπορέσετε να συνδράμετε στον Δήμο;

Η τάξη, το “νοικοκύρεμα” με σύγχρονα μέσα, είναι αυτό που γνωρίζω και μπορώ να προσφέρω στην πόλη μας, ώστε να ανθίσει σαν μια υγιής επιχείρηση. Η πίστη στην παράδοση και τις πρωτοβουλίες συνεργασίας σε διχαστικούς καιρούς είναι η στάση που υιοθετώ. Πάντα ένιωθα ότι η πόλη της Πάτρας και οι συμπολίτες μου είναι η ευρύτερη οικογένεια μου και όλοι μαζί με έγνοια, σεβασμό και ενάργεια μπορούμε να προχωρήσουμε μαχητικά, νοικοκυρεύοντας από σήμερα το αύριο που μας αξίζει. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι ως αθλητής του kitesurfing, έχω εξασκηθεί στο θάρρος και τη συγκρότηση για την επίτευξη του στόχου.

 «Γ»: Λόγω της επαγγελματικής σας δραστηριότητας έχετε ταξιδέψει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Τι διαπιστώνετε;

 H Πάτρα ενώ είναι μια πόλη με πολλές ομορφιές, συνδυάζει θάλασσα και βουνό, πολλά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία μέσα στο ιστορικό της κέντρο, δυστυχώς υστερεί σε βασικά πράγματα όπως στην καθαριότητα, στην λειτουργικότητα, την αισθητική και γενικότερα δεν προσελκύει επισκέπτες κάτι που θα είναι όφελος και στις επιχειρήσεις, εμπορικά και καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στο ιστορικό κέντρο. Ο Δήμος θα πρέπει να είναι δίπλα στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, να φροντίζει για την εικόνα της πόλης, την αισθητική της και να μεριμνά για την σωστή λειτουργία της (π.χ. επίλυση του κυκλοφοριακού) διευκολύνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Πέτρος Ψωμάς, το σπιράλ και οι ομάδες εργασίας του έχουν εργαστεί όλη την τελευταία τετραετία με σοβαρότητα, μεθοδικότητα κι υπευθυνότητα, μελετώντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές της πόλης μας και πλείστες άλλες καλές πρακτικές άλλων δήμων για τη δημιουργία του προγράμματος που θα οδηγήσει με βεβαιότητα την πόλη που αγαπάμε μπροστά. Είμαστε η καλύτερη αυτοδιοικητική πρόταση για την πενταετία 2024-2018 και αξίζει οι Πατρινοί να μας δώσουν την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το όνειρό μας.

«Γ»: Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την Πάτρα του αύριο;

Έχουμε καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία και την πορεία της Πάτρας, όπως:

  • Ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρίας Δήμου Πατρέων
  • Δημιουργία Patras Innovation Center
  • Επανίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας
  • Θεσμοθέτηση Αντιδημαρχίας Τουρισμού
  • Δημιουργία νέας μαρίνας μικρών και μεγάλων τουριστικών σκαφών
  • Ανάδειξη Παναχαϊκού Όρους
  • Πάτρα Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή πόλη
  • Δομή Φροντίδας και Στήριξης Ασθενών Τελικού Σταδίου
  • Ίδρυση Γραφείου Διαμεσολάβησης Εργασίας – Ψηφιακοί Νομάδες
  • Ίδρυση νέου καταφυγίου αδεσπότων ζώων
  • Αναβάθμιση Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και δημιουργία νέου ανοικτού Δημοτικού Θεάτρου
  • Δημιουργία Καρναβαλικού Θεματικού Πάρκου
  • Δημιουργία Ταυτότητας της Πάτρας (City Branding) – Εξωστρέφεια – προώθηση, Μουσείο Πόλης και νέα τοπόσημα
  • Στήριξη εθελοντικού κινήματος και αρωγή εθελοντικών ομάδων
  • Πράσινες Γειτονιές
  • Αστικές εξυπηρετήσεις όπως σημεία πληροφόρησης για την πόλη, δημοτικά ποδήλατα προς ενοικίαση, εγκατάσταση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, δωρεάν ξεναγήσεις προς Πατρινούς και επισκέπτες.
  • Αθλητικές υποδομές με έμφαση στις προτιμήσεις των νέων. Mountain bike, skateboard, parcours, αναρρίχηση
  • Αναβάθμιση περιφερειακών πάρκινγκ, τακτική συγκοινωνία με minibus, ασφαλείς μετακινήσεις με ποδήλατο και οικολογικά μέσα.

Καλώ, λοιπόν, τους συνδημότες μου φθάνοντας στην κάλπη της Κυριακής να ψηφίσουν το «σπιράλ» και τον Πέτρο Ψωμά, έναν συνδυασμό που δεν έχει δεσμεύσεις, που αποτελείται από επαγγελματίες, επιστήμονες και εξαιρετικά ενεργούς πολίτες από κάθε γειτονιά της Πάτρας, με ιδέες και διάθεση για προσφορά, έτοιμους να συνδράμουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύοντας στο όραμα του Πέτρου Ψωμά, που θα οδηγήσει την Πάτρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης είναι γέννημα θρέμμα Πατρινός. Από παιδί δραστηριοποιείται στην οικογενειακή Λουκομοποιία Σκιαδαρέσης, που ίδρυσε ο παππούς του το 1946 και πέρασε στον πατέρα του. Μια οικογενειακή επιχείρηση που με σκληρή δουλειά και όραμα άνθισε και κατάφερε να εξάγει Πατρινά προϊόντα. Σαν παλαιός πρόσκοπος, ξέρει να αγωνίζεται αδιάκοπα για τον στόχο του. . Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement