Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυτά είναι τα νέα άρματα που θα δούμε στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας!

Published

on

Επτά θα είναι τα καινούργια καρναβαλικά άρματα που ετοιμάζουν οι τεχνίτες του Καρναβαλικού Συνεργείου και τα οποία θα δούμε για πρώτη φορά στην παρέλαση των αρμάτων την τελευταία Παρασκευή, αλλά και στις παρελάσεις που θα ακολουθήσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού.

-Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος. Είναι ο καρνάβαλος της παγκοσμιοποίησης που πάνω σε μία σκακιέρα καθορίζει τις ζωές μας, όμως, από την άλλη υπάρχει ο πολιτισμός και τα μνημεία της κάθε χώρας που αντιστέκονται. Είναι ένα άρμα του υπεύθυνου του Καρναβαλικού Συνεργείου Νίκου Λιβάνη.

– Το άρμα της βασίλισσας. Είναι μια μεγάλη γοργόνα, με ένα αλογόψαρο και ένα τεράστιο κοχύλι που πάνω του θα κάτσει η βασίλισσα. Το άρμα είναι εντυπωσιακό και το σχέδιο, η έμπνευση και η κατασκευή είναι του Νίκου Λιβάνη.

– Ο προπομπός του Πατρινού Καρναβαλιού. Είναι το άρμα που θα δώσει το σύνθημα του κεφιού στις παρελάσεις και σαν τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από χορευτές και μουσικούς που βρίσκονται στην τρέλα του καρναβαλιού. Είναι και αυτό ένα άρμα του Νίκου Λιβάνη.

– Το άνθινο άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού. Φέτος το άνθινο άρμα θα είναι ένας τεράστιος παπαγάλος, μαζί με δύο πουλιά, ένα άρμα  πάνω από 30.000 γαρύφαλλα. Στο άρμα αυτό θα είναι η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη. Η κατασκευή του άρματος είναι και αυτή του Νίκου Λιβάνη.

– Ο Σαρλώ. Είναι ένα άρμα μέσα από την θεματική ενότητα του μεγάλου κωμικού του βωβού κινηματογράφου, Τσάρλι Τσάπλιν. Η έμπνευση, το σχέδιο και η κατασκευή του άρματος είναι του Νεκτάριου Σαρηγιάννη.

– Ένα αεροπλανάκι που θα στηρίζεται σε βιβλία και ένα σπιρτόκουτο θα αποτελέσει ένα από τα δύο καινούργια άρματα που θα δούμε στο παρέλαση του Παιδικού Καρναβαλιού. Το άρμα είναι κατασκευή του Νεκτάριου Σαρηγιάννη.

– Ένας μεγάλος μπέμπης – καρνάβαλος που θα δώσει ένα άλλο στίγμα στο Παιδικό Καρναβάλι και φυσικά θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους καρναβαλιστές. Το σχέδιο και η κατασκευή είναι του Γιώργου Μπαμπίλη.

– Πέρα από τα εφτά ολοκαίνουργια άρματα που θα δούμε στο φετινό καρναβάλι θα γίνουν επίσης τουλάχιστον εφτά με οχτώ ανακατασκευές παλιότερων αρμάτων που θα πάρει τη θέση τους στις παρελάσεις. Τα άρματα αυτά θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

– Το 80% των αρμάτων είναι σχεδόν έτοιμα παρά τις καθυστερήσεις και τις δυσκολίες που υπήρξαν και φέτος με την υποστελέχωση του Καρναβαλικού Συνεργείου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με πυρετώδεις ρυθμούς μέσα στο επόμενο δίμηνο, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα.

– Το Καρναβαλικό Συνεργείο αποτελούν επί της ουσίας έξι άτομα. Ο υπεύθυνος Νίκος Λιβάνης, ο Νεκτάριος Σαρηγιάννης, ο Δημήτρης Nτζουμάνης και ο Γιώργος Μπαμπίλης που είναι και οι τέσσερις μόνιμοι τεχνίτες του συνεργείου και η Χριστίνα Καφούσια με τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο που δουλεύουν με παροχή υπηρεσιών.

– Φέτος δεν υπήρξε η ενίσχυση με συμβασιούχους από διάφορα προγράμματα όπως άλλες χρονιές. Αναμένονται όμως ορισμένοι διμηνίτες για βοηθητικές εργασίες που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των αρμάτων και των καρναβαλικών κατασκευών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement