Connect with us

Ελλάδα

Σε ένα από τα επόμενα υπουργικά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

Published

on

Πολλές ερωτήσεις δέχθηκε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εάν θα γίνει σύντομα υπουργικό συμβούλιο στο οποίο και θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Όταν υπάρχει επίσημη ημερομηνία διενέργειας υπουργικών συμβουλίων γίνεται επίσημη ενημέρωση. Προφανώς εντός των επόμενων ημερών, όπως συμβαίνει με τα υπουργικά συμβούλια κάθε μήνα, μερικές φορές και δυο το μήνα, θα έχετε επίσημη ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω να σας πω κάτι παραπάνω.

Τα υπουργικά συμβούλια συνοδεύονται από την ημερήσια διάταξη. Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις χωρίς να έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία θα είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων. Δεν έχω κάτι να σας πω αν θα είναι στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο. Όταν υπάρχει κάτι θα ενημερωθείτε και για την ημερομηνία και για την ατζέντα».

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι συζητήθηκε το θέμα του γάμου των ομόφυλων στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου»

Για το αν συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντησή τους το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ρωτήθηκε επίσης ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο και έγινε πράγματι συνάντηση πριν από 10 ημέρες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Θα συνεχιστεί και δεν ήταν η τελευταία ούτε και η πρώτη. Γίνονται συχνά. Δεν ήμουν παρών και δεν ξέρω τι μπορεί να συζητήθηκε μεταξύ τους. Είναι ένα θέμα που είναι στην επικαιρότητα και δεν μπορώ να αποκλείσω ότι συζητήθηκε. Είναι γνωστές και διατυπωμένες οι απόψεις και της κυβέρνησης και της εκκλησίας».

Για την πρόσφατη δήλωση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα απάντησε: «Προφανώς δεν είναι αμάρτημα η ομοφυλοφιλία και είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοιες απόψεις από την εκκλησία και είναι μεμονωμένες και μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι. Δεν έχει να κάνει με την πίστη μας. Έχουμε ένα πρόγραμμα που θέλουμε να εφαρμόσουμε με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία και την πίστη μας και υπάρχει διακριτός ρόλος της εκτελεστικής της νομοθετικής εξουσίας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement