Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άτυπη κόντρα των πρώην συντρόφων στην Πάτρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ vs Νέας Αριστεράς και Νέα Αριστερά vs ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με εκδηλώσεις

Published

on

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

Η Νέα Αριστερά ανεβάζει στροφές, και σε τοπικό επίπεδο, επιχειρώντας να δώσει το δικό της, ξεχωριστό, πολιτικό στίγμα, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπαθεί να βρει τα πατήματά του μετά από τη διάσπασή του και να ανακάμψει.

Είναι, πάντως, αν μη τι άλλο, παράξενο να βλέπεις μέχρι πρότινος κομματικούς συντρόφους να έχουν πλέον χωριστεί στα δύο και να μην κρύβουν την αμηχανία τους όταν συναντώνται, όπως συνέβη στην εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σ’ αυτήν συνυπήρξαν, εκτός άλλων, ο Διονύσης Τεμπονέρας, που δεν εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο επικεφαλής πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Από ‘κει και πέρα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσάπτουν σ’ αυτούς της Νέας Αριστεράς «προδοσία», αν όχι «αποστασία», οι οποίοι με τη σειρά τους υπερασπίζονται την επιλογή τους να φύγουν από το πλέον «μεταλλαγμένο», όπως το χαρακτηρίζουν, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και με άλλα λόγια, διεκδικούν για τους εαυτούς τους την ταυτότητα των «αυθεντικών» αριστερών.
Μόνο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αν και «λαβωμένος» από τη διπλή ήττα του στις εθνικές εκλογές, κυρίως, όμως, από τη διάσπασή του, και με τα ποσοστά του να έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση, εξακολουθεί να έχει το «πάνω χέρι» στον χώρο της αποκαλούμενης ανανεωτικής Αριστεράς. Και δεν παύει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να διαγκωνίζεται πλέον με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.

Ο «ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ» ΠΟΛΑΚΗΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Στο προαναφερόμενο πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «κατεβάζει» τον Παύλο Πολάκη στην Πάτρα, μεθαύριο Παρασκευή, ο οποίος θα μιλήσει σε εκδήλωση, στο ξενοδοχείο «Αστήρ», που θα έχει στο επίκεντρό της την ακρίβεια και κατά την διάρκειά της θα τιμηθούν αγωνιστές της Αριστεράς κατά την προδικτατορική περίοδο.
Είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πάτρα, μετά από την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του, με την οποία θα επιχειρηθεί να δοθεί ένας ιδιαίτερα αντιπολιτευτικός τόνος. Το «εγγυάται» αυτό η παρουσία του εκρηκτικού βουλευτή Χανίων, καθώς θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα εξαπολύσει μύδρους κατά της κυβέρνησης, κατά των ΜΜΕ, ενώ είναι πολύ πιθανό να εκτοξεύσει τα βέλη του και κατά της Νέας Αριστεράς, με την οποία έχει ανοίξει, επίσης, μέτωπο.

Aνοικτή συνέλευση από την… άλλη πλευρά
Από την άλλη πλευρά, μετά από το άνοιγμα των γραφείων της (Ερμού 77) και την κοπή σ’ αυτά της πίτας της, από την βουλευτή Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου, την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ. θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης η Ανοικτή Συνέλευση της Νέας Αριστεράς.
Σ’ αυτήν αναμένεται να παραστεί και να μιλήσει κάποιο από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, το όνομα του οποίου θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement