Connect with us

Ελλάδα

Συρίγος: Θα επιλέξω την αποχή όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Published

on

Την επιλογή να απέχει από την ψηφοφορία που θα αφορά το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο πρώην υφυπουργός Παιδείας μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου της Ιεράς Συνόδου κατά του νομοσχεδίου που θα διαβαστεί στις εκκλησίες τη ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει» και «δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο».

Όσον αφορά τη δική του επιλογή σημείωσε πως «περιμένω να δω το κείμενο. Απ’ όσο έχω δει, επιμένω στη λογική της αποχής, αφού και ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα. Προσωπικά θα επιλέξω την αποχή».

Και συνέχισε: «Ό,τι ισχύει για τον υπουργό ισχύει και για όλους τους βουλευτές. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Αυτή την ώρα έχουμε τόσες μεγάλες προκλήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί, αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement