Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα και την Ευρώπη»-Άρθρο του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην «Γ»

Published

on

«Δεν μας αξίζει η Ευρώπη της μιζέριας, του φόβου, των δημαγωγών που αφήνουν καμένη γη» αναφέρει σε άρθρο του στην «Γ» ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί την Πάτρα.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος επισημαίνει την ανάγκη συμμετοχής στις ευρωεκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Ιούνιο, υπογραμμίζοντας το διακύβευμα της κάλπης, το οποίο θα θέσει και στην συνάντηση με τους πολίτες που θα έχει αύριο στις 6:30 μ.μ. στο κατάστημα Big Ben στην Αγίου Νικολάου 16. Το πλήρες άρθρο του έχει ως εξής:

«Το 2024 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Είναι η χρονιά που οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συρρέουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου Κοινοβουλίου. Γι’ αυτό, κι οι εκλογές της 9ης Ιουνίου χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες.

Οι Ευρωεκλογές αρκετές φορές αντιμετωπίζονται από τον κόσμο ως μια εκλογική αναμέτρηση που δεν τους αφορά, απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή παρατηρούνται φαινόμενα χαλαρής και εκδικητικής ψήφου. Αυτό, όμως, είναι λάθος καθώς στο Ευρωκοινοβούλιο παίρνονται αποφάσεις και νομοσχέδια τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον μας και σε εθνικό επίπεδο.

Το 70% των νομοσχεδίων που ψηφίζονται σε εθνικό επίπεδο προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς είναι ένας από τους τρεις συνομοθέτες των ευρωπαϊκών νομοθεσιών, μαζί με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άρα, ναι, οι ευρωεκλογές είναι το ίδιο σημαντικές και έχουν την ίδια βαρύτητα όπως και οι αντίστοιχες εθνικές εκλογές. Η Ευρώπη, όπως η χώρα μας, η Ελλάδα, είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να αποφασίζουμε γι’ αυτή.

Το διακύβευμα των προσεχών εκλογών είναι ταυτόχρονα απλό αλλά και σύνθετο. Υπάρχουν μπροστά μας δύο μονοπάτια, το καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και προορισμούς.

Το ένα είναι εκείνο της σύνεσης, της λογικής, που επενδύει στην εξωστρέφεια των χωρών και της Ένωσης, την ανάπτυξη και τη δημιουργία ευκαιριών, σεβόμενο πάντα τις ανάγκες των πολιτών και του περιβάλλοντος. Αναπτύσσονται ουσιαστικές πολιτικές μετριοπάθειας, μακριά από λαϊκισμούς και σκηνοθετημένες παραστάσεις, και επιτυγχάνονται στόχοι.

Το άλλο είναι εκείνο του άκρατου λαϊκισμού, των εντυπώσεων και των κραυγών, που δεν υπάρχει κάποιο πλάνο και κάποια συγκεκριμένη πολιτική. Συνήθως, οι θιασώτες και οι εκπρόσωποι αυτού γνωρίζουν ότι τα όσα πρεσβεύουν δεν οδηγούν κάπου, αλλά τα διατυμπανίζουν με αποκλειστικό σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου και των πολιτικών οφελών.

Επομένως, θα επιθυμούσα οι πολίτες, το εκλογικό σώμα, να μην απέχουν από τις εκλογές και να πάνε στις κάλπες του Ιουνίου με μοναδικό κριτήριο ένα ασφαλές, καινοτόμο, εξωστρεφές μέλλον που δεν θα μείνει κανένας πίσω. Δεν μας αξίζει η Ευρώπη της μιζέριας, του φόβου, των δημαγωγών που αφήνουν καμένη γη.

Αγωνιζόμαστε και θέλουμε μια Ευρώπη που θα είναι ένα μέρος που θα ζεις, θα ονειρεύεσαι, θα εργάζεσαι και θα προοδεύεις. Ναι, αυτήν την Ευρώπη θέλουμε, και γι’ αύτη αγωνιζόμαστε!

Σας καλώ να συμμετέχουμε όλοι μαζί, μαζικά στις κάλπες για τη νέα Ευρωβουλή. Θέλω να συνεχίσω να είμαι η φωνή σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement