Connect with us

Διεθνή

Ελ Σαλβαδόρ: Μαζική ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπουκέλε, τον «αρχιτέκτονα της αλλαγής»

Published

on

Στο  «θαύμα της αλλαγής και της εξάλειψης της βίας» στο  Ελ Σαλβαδόρ αναφέρονται δεκάδες διεθνή δημοσιεύματα εν’ όψει των αυριανών προεδρικών εκλογών. Με τις συμμορίες εξαφανισμένες αφότου άρχισε ο «πόλεμος» που τους κήρυξε το 2022 ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε και το φάσμα της βίας πλέον ανάμνηση, οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ απολαμβάνουν «την ειρήνη, την ηρεμία και την ελευθερία» στο μικρό κράτος της κεντρικής Αμερικής.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πρωτεύουσας που συνάντησε το Γαλλικό Πρακτορείο είπαν, χωρίς περιστροφές, πως θέλουν να επανεκλεγεί ο Μπουκέλε, αφού – όπως λένε – «μεταμόρφωσε την καθημερινότητά τους».

«Εχουμε δημοκρατία περισσότερο από ποτέ διότι έχουμε πρόεδρο που σκέφτεται τους Σαλβαδοριανούς, που κυβερνά για τους Σαλβαδοριανούς», εξήγησε ο 47χρονος ξυλουργός Αλβαρο Πέρες, ξυλουργός, 47 χρονών, καταφθάνοντας σε μια πλατεία, όπου ο κόσμος χόρευε με live μουσική, πράγμα που θα ήταν αδιανόητο πριν από δυο χρόνια.

«Αυτό το λένε ειρήνη, ηρεμία, ελευθερία (…) Νόμιζα πως ήταν κάτι που δεν θα το έβλεπα ποτέ με τα μάτια μου», πρόσθεσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση.

Πάνω από 75.000 κακοποιοί, μέλη συμμοριών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που παραμένει σε ισχύ, βάζοντας τέλος στους εκβιασμούς και στο φόβο των πολιτών να μετακινούνται, ειδικά, το βράδυ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement