Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας-Σχέδιο διπλασιασμού των διεθνών αφίξεων, σε βάθος διετίας

Published

on

Την ικανοποίησή τους για την πορεία του τουρισμού κατά την περίοδο μετά την πανδημία, 202-2023 εξέφρασαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση και την κοπή της πίτας η οποία πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή, την Τετάρτη που μας 31 Ιανουαρίου στο Roof Garden του Ξενοδοχείου ‘MY-WAY’ στην Πάτρα.

Παρουσία άνω των 50 ξενοδόχων από όλη την Αχαΐα τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Διαμαντόπουλος αλλά και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Κανελλής.
Απολογιστικά ο κ. Κανελής σχολίασε στη «Γ» ότι «το 2023, όπως και το 2022, ήταν μια χρονιά με ικανοποιητική αύξηση της τουριστικής κίνησης ενώ και κατά το 2024 αναμένεται ότι η ροή των τουριστών, κυρίως μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, αναμένεται να είναι αυξημένη».
Υπήρξε όμως και προβληματισμός καθώς, σε σχέση με την Ηλεία αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, το τουριστικό προϊόν της περιοχής εμφανίζεται να μην είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. «Τα προβλήματα εστιάζονται κατ αρχήν στην προώθηση της περιοχής μας στο εξωτερικό με βάση μια ενιαία τουριστική ταυτότητα καθώς, η Αχαΐα ως ‘brand’, παραμένει μη αναγνωρίσιμη και μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες γειτονικές περιοχές και νομούς. Περεταίρω, η εποχική λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου δεν μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν η οποία θα εντάξει περισσότερα καταλύματα στην κατηγορία της 12μηνης λειτουργίας, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη των επενδύσεων στον τουρισμό και βέβαια στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών» αναφέρει ο κ. Κανελλής.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης των Ξενοδόχων το προεδρείο σε συνεργασία και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας Δημ. Νικολακόπουλο ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της μελέτης αναβάθμισης του τουρισμού και της επισκεψιμότητας μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας στο χώρο του αεροδρομίου καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τις αεροπορικές εταιρείες.
«Γίνονται κάποια βήματα με στόχο, έως και την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν για το 2025, ο Άραξος να διπλασιάσει τις διεθνείς αφίξεις, αρχικά μέσα από την προσέλκυση low cost εταιρειών, στο αεροδρόμιο. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα εκτιμούμε ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα, όμως αυτές οι πρώτες στοχευμένες παρεμβάσεις μπορούν σε βάθος διετίας να διπλασιάσουν τις αφίξεις» σύμφωνα με τον κ. Κανελλή.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ξενοδόχων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το φετινό Καρναβάλι και φορολογικά, ασφαλιστικά όπως η υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement