Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, κ. Χρυσοχοϊδη- Tης Κατερίνας ΓΡ. Σολωμού

Published

on

 

«Ορίζουμε την αστυνομία του 21ου αιώνα για ασφαλείς πόλεις με ασφαλείς πολίτες». Τάδε έφη πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναπτύσσοντας το πλέγμα των πολιτικών που σχεδιάζει με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Πώς «μεταφράζονται» αυτές οι επισημάνσεις του κ. Χρυσοχοϊδη για την Αχαΐα; Με την ενίσχυση της ιδιαίτερα ελλειμματικής αστυνομικής δύναμης με έναν μόνο αστυνομικό, γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα, σε μια περίοδο που παρατηρείται και στην περιοχή μας αύξηση της εγκληματικότητας.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται καθημερινά ότι επικρατεί ένα γενικό έλλειμμα ασφάλειας σε κάθε επίπεδο καθώς και την Κυβερνητική «επιτελική» ανεπάρκεια και διαχειριστική αναποτελεσματικότητά.

Η διακυβέρνηση από την ΝΔ δεν ξεκίνησε πρόσφατα, είμαστε στον 5ο χρόνο και μείζονα ζητήματα όπως η ασφάλεια παραμένουν και μάλιστα μεγενθυμένα χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία για «περίοδο χάριτος» ή ακόμη και ανοχής.

Δικαιολογημένη και πλήρως αιτιολογημένη και η αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας, για την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που «ενισχύει» την Αχαΐα με μόλις έναν (1) αστυνομικό, έναν νομό με σαφώς αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης λόγω υποδομών, ανάγλυφου και θέσης κόμβου.

Η παραμονή αστυνομικών, σε θέσεις γραφείων, οι αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις εντός του 2024 και τα καταγεγραμμένα κενά, στις οργανικές θέσεις, που ήδη προσδιορίζονται σε 80, θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, την αστυνόμευση της περιοχής, σύντομα σε αδιέξοδο.

Πρέπει, επιτέλους, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθούν: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα…

 

(*) Καθηγήτρια Ιατρικής, Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement