Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πλυντήριο ευθυνών»

Published

on

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών,  Κατερίνα Γρ. Σολωμού επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν την κοινωνία.

Σε δήλωσή της επισημαίνει: «Η νέα έννοια “πλυντήριο ευθυνών” είναι η «ατομική ευθύνη» που η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί πλέον σε κάθε συμβάν προς κάλυψη υπουργών, πραγματικών υπευθύνων, ανυπαρξίας δομών, κακολειτουργίας υπηρεσιών. Στην δολοφονία της άτυχης Κυριακής φταίει ένας τηλεφωνητής της άμεσης δράσης, στα Τέμπη έφταιγε ένας σταθμάρχης με ένα κλειδί κ.ο.κ

Είναι εντυπωσιακό δε πως σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λίγων ωρών, μετά από κάθε συμβάν είναι στην δημοσιότητα επιλεγμένα ηχητικά και διάλογοι μέσα από κλειστά και ασφαλή συστήματα επικοινωνιών όπως του ΟΣΕ ή της Αστυνομίας, ώστε να μηνέχουμε και καμιά αμφιβολία ποιοι τα διέρρευσαν.

Αστυνομία δε και δικαιοσύνη είναι απλοί θεατές, αν όχι συμμέτοχοι, στην άμεση διαρροή επιλεγμένου και σοβαρού υλικού εν εξελίξει δικογραφιών και διαδικασιών που υποτίθεταιότι είναι αρμόδιοι να προστατεύουν…

Η δημιουργία κλίματος, ως απόρροια αυτής της τακτικής, μόνο σκοπό έχει να βγαίνουν από το κάδρο οι πραγματικά υπεύθυνοι, να διατηρούν οφίτσια πληθώρα ανίκανων και να διαιωνίζονται “βολικές” παθογένειες ως κανονικότητα. Ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε αίμα πολιτών…»

Ροή ειδήσεων

Advertisement